Όχι υπερβολές…

on .

Το τι έχουμε να ακούσουμε, αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέχρι τις εκλογές, δύσκολα περιγράφεται… Βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα,… μαχαίρια, στιλέτα, σιδερογροθιές, όλα… επιθετικά όπλα, που κόβουν ψήφους από τον αντίπαλο!

Με το κλίμα αυτό, οι φανατικοί ικανοποιούνται!

Οι νουνεχείς, λένε, πως κάποιοι γελοιοποιούνται!

Αλλά και οι… δημοσιογραφικές υπερβολές δεν πάνε πίσω!

Ο τάδε υποψήφιος, λένε, «δίνει τη μάχη», στην περιοχή της Κηφισιάς! (ούτε η μάχη… την Αλαμάνας, δεν έτυχε τέτοιας περιγραφής!)

Ο δείνα πολιτικός, «μάχεται» στο νότιο τομέα της Αττικής, δηλαδή… στις καφετέριες της Γλυφάδας! (τύφλα νάχει η μάχη του Σκρα!)

Πάντως αυτές οι «προεκλογικές φιέστες», επ’ ουδενί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «ως μάχες» και είναι σίγουρα ένας υπερβολικός δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός!

Πέρα από τις καθαρά πολεμικές μάχες, στα «πεδία των μαχών», ως τέτοιες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, «οι μάχες επιβίωσης» του Έλληνα εργαζόμενου!

Που… εδέησε να δει τα 28 ευρώ του μεροκάματου, να γίνονται 34!

Με 6 ευρώ αύξηση στο μεροκάματο, χτυπιέται η ακρίβεια και ο πληθωρισμός;

Είναι σαν να δίνει η κυβέρνηση στον Έλληνα, μια σφεντόνα, σε πραγματική μάχη, για να αντιμετωπίσει τον εχθρό, που διαθέτει πολυβόλα!

Ας μη χάσουν λοιπόν «οι μάχες» το πραγματικό τους νόημα!

Μας απορροφούν τόσο πολύ οι υπερβολές του παρόντος, σε βαθμό, που ξεχνάμε τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη προοπτική του μέλλοντος!

Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.