Από τη βίλα της Λιάνη, στη βίλα… του Γιάννη!

on .

Πάλι τα ίδια… Ύστερα σου λένε κάποιοι πως η ιστορία… δεν επαναλαμβάνεται! Επαναλαμβάνεται και μια χαρά! Απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και οι ημερομηνίες! Δηλαδή, σ’ αυτή τη χώρα, οι βίλες δεν είναι… για να κατοικούνται, αλλά για να βγάζουν ή να γκρεμίζουν κυβερνήσεις!

Θυμάστε με πόση προσοχή παρακολουθούσε ο κόσμος, παλιότερα, την προεκλογική περίοδο Αντρέα – Μητσοτάκη, με φόντο τη βίλα της Εκάλης;

Τώρα ήρθαν στο προσκήνιο η βίλα του Γιάννη στην Πάρο, η βίλα της οικογένειας Μητσοτάκη στην Τήνο, η βίλα της οικογένειας Τσίπρα στο Σούνιο! Δηλαδή, χωρίς βίλα σήμερα δεν… πας πουθενά!

Κι αυτός ο λαός, παρά τα προβλήματά του, έχει… την υπομονή να μετράει τα δωμάτια και… τους καμπινέδες της κάθε βίλας, καθώς τις προβάλλει η τηλεόραση!

Η γυναίκα του Μήτσου, προχθές, έκανε… μέγα λάθος και «χρέωσε» σε μια βίλα, μια… τουαλέτα παραπάνω. Και ο Μήτσος… την ξέχεσε κανονικά!

Με μία τουαλέτα παραπάνω, μπορεί να αλλάξει μία ολόκληρη… δημοσκόπηση! Με μία λιγότερη, αλλάζει… το κλίμα και την… επισκέπτεσαι τρεις φορές την ημέρα… απ’ τη χαρά σου! Γιατί το κόμμα σου, κερδίζει πόντους!

Με τις βίλες να έχουν «κυριαρχήσει», οι εκλογές γίνονται δύσκολες για όλους!

Πάντως, θα ήταν φρόνιμο, οι εκλογείς πέρα από τις βίλες να… εντρυφήσουν και σε άλλα θέματα, όπως:

- Ποιος από τους «μονομάχους», τα τελευταία χρόνια, λειτούργησε νέες σχολικές μονάδες! (Παιδεία)

- Ποιος «έχτισε» ένα νοσοκομείο! (Υγεία)

- Και ποιος μπορεί να δώσει την… ευκαιρία στον νεοέλληνα, να… ονειρευτεί μία βίλα!

Αφήστε, αυτό το όνειρο… είναι απατηλό!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.