Λιμναία συγκοινωνία…

on .

 Πολύ εύστοχο το άρθρο σας στο φύλλο του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, με ισχυρή δόση αλήθειας μέσα όμως από «μικρά ψεματάκια». Ως αλήθεια κρατώ την τελευταία πρόταση: «Αξίζει να σημειωθεί ότι  αυτή τη στιγμή στην λίμνη πλέουν καραβάκια, η ηλικία των οποίων φτάνει ακόμη και τα 55 χρόνια».

Και ερωτώ: Η Λιμναία συγκοινωνία είναι Δημοτική Επιχείρηση; Όχι! Είναι προνόμιο (νομίζω) μόνον των εν τη Νήσο κατοικούντων, που σημαίνει ότι είναι επιχειρηματικό μονοπώλιο αυτών και ο Δήμος Ιωαννιτών (πάλι νομίζω) δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Γι’ αυτό το λόγο και στο ιδιωτικό καραβάκι «Εν Πλώ» που κάνει βόλτες οπουδήποτε στην έκταση της λίμνης, του απαγορεύεται να «δέσει» στο λιμανάκι του νησιού. Και αν είναι (...που πρέπει να είναι) βιώσιμη επιχείρηση, πρέπει και οι επιχειρηματίες να αποφασίσουν πότε θα μπουν σε πρόγραμμα αντικατάστασης των πλωτών τους μέσων ή ακόμη και να δανειστούν το κεφάλαιο που απαιτείται (στα πλαίσια του επιχειρείν) και ΟΧΙ φυσικά να περιμένουν από την Περιφέρεια Ηπείρου να πράξει κάτι προς όφελος ιδιωτικό! 

Κάποτε η βόλτα (επί αντιτίμου) στο νησί είχε και στάση και στην Ντραμπάτοβα (έξτρα αντίτιμο). Μην κωφεύουμε λοιπόν ούτε να κλείνουμε τα μάτια, ομιλούντες για την αναβάθμιση της λιμναίας συγκοινωνίας! 

Γι’ αυτήν υπεύθυνοι είναι εξ ολοκλήρου οι Νησιώτες μας και περιμένουμε να δούμε κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση (αναβάθμιση)! 

 

(Βραδέτο Ζαγοριού)