Το τρένο μας «μάρανε»...

on .

ΠΙΟ ξεκάθαρος δε θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι ένα έργο επιστημονικής φαντασίας το τρένο στην Ήπειρο,  δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξουμε σιδηροδρομική Εγνατία...»! Απολύτως ειλικρινής, τόσο που αγγίζει τα όρια του πολιτικού κυνισμού, ενώ δε φαίνεται να νοιάστηκε που κυριολεκτικά «αδειάζει» υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και Περιφερειάρχη. Όλους αυτούς, που διαβεβαίωναν με κατηγορηματικό τρόπο, ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των μελετών και αναμένονταν δήθεν η προκήρυξη της δημοπράτησης!

ΜΕ όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη, έδειξε να μη γνωρίζει τι υπόσχονταν οι συνεργάτες του και ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, που κινήθηκε όπως και με τον οδικό άξονα προς Κακαβιά και τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό. Τη δημιουργία εντυπώσεων είναι που χειρίζεται κάθε φορά που του δίδεται η ευκαιρία, αλλά τώρα με το τρένο σίγουρα δε μπορεί να νοιώθει καλά. Όπως άλλωστε και οι βουλευτές που έσπευδαν να «χαϊδέψουν» τα αυτιά των Ηπειρωτών και να τους πείσουν ότι αγωνίζονται για την προοπτική του τόπου!

ΞΕΡΕΤΕ τι μας κάνει περισσότερο εντύπωση; Ότι μας έλεγαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ξόδεψε κάποια εκατομμύρια για... μελέτες και για σιδηροδρομική γραμμή προς το Αργυρόκαστρο! Ότι στο παρελθόν διατέθηκαν περί τα 78 εκατ. ευρώ για άλλες μελέτες, οι οποίες εν τω μεταξύ αχρηστεύτηκαν, αλλά ακόμη τις πληρώνουμε. Ότι επί τόσα χρόνια μας έλεγαν όλοι συνειδητά ψέματα, μας κορόιδευαν, έπαιζαν χωρίς αιδώ με τις προσδοκίες των Ηπειρωτών, που οι κυβερνήσεις καλλιέργησαν από την απελευθέρωση της Ηπείρου κιόλας!

ΤΩΡΑ ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα εν όψει του ερχομού του στα Γιάννινα και των εκλογών, δε δίστασε να πει ότι όλα όσα ελέχθησαν κατά καιρούς ήταν παραμύθια της Χαλιμάς. Βεβαίως καλά έκανε και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Έτσι θα σταματήσει και το ψηφοθηρικό παραμύθι βουλευτών και επίδοξων πολιτευτών, η κοροϊδία προς τους πολίτες της Ηπείρου. Αλλά κι αυτός επί τόσα χρόνια επέτρεψε να καλλιεργείται η αίσθηση, η βεβαιότητα, ότι επίκειται η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι και για αυτό το θέμα στα αλήθεια δε γνώριζε τι ελέγετο! Αν ναι, τότε κάτι δεν πάει καλά και με τις προθέσεις των υπουργών- συνεργατών του και άλλων στελεχών. 

ΘΑ πούμε όμως χωρίς περιστροφές ότι σωστά τα είπε ο κ. Μητσοτάκης. Όλα τα άλλα τα λύσαμε εδώ στην Ήπειρο και το τρένο μας μάρανε; Με ποιο τρόπο θα συνέβαλλε στην ανάπτυξη, όταν δεν υπάρχουν εκείνες οι μεγάλες (πλην δυο - τριών) παραγωγικές μονάδες για τη μεταφορά εμπορευμάτων- προϊόντων, ουδέ καν θα υπήρχε επιβατική κίνηση; Αυτά τα λέγαμε πολλές φορές, καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό από τους διαφόρους παράγοντες και το ξόδεμα εκατομμυρίων, συνοδευόμενο ενδεχομένως και από τα γνωστά  «δωράκια». Υποθέτουμε όμως ότι αν αυτή η ακύρωση αφορούσε μια άλλη περιοχή της χώρας, θα  σήμαινε συναγερμός! Ίσως θα έβλεπε η κυβέρνηση ένα ξεσηκωμό και πιθανό να τη «μαύριζαν» στις εκλογές. 

ΕΔΩ στην Ήπειρο όμως, πέρα από τις ...συνήθεις γκρίνιες, δεν κουνιέται φύλλο! Ήξερε λοιπόν τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης. «Βουλωμένο γράμμα» διαβάζει σε ό,τι αφορά την Ήπειρο. Δεν ανησυχεί μήπως και βγουν οι Ηπειρώτες στο δρόμο. Ούτε πως δε θα ψηφίσουν τη ΝΔ. Δεν ξεσηκωθήκαμε για τόσα άλλα και θα το κάνουμε για το τρένο;  Είμαστε, γενικότερα, άξιοι της μοίρας μας, καταδικασμένοι να ανεχόμαστε χαρωποί κιόλας, χονδροειδείς εμπαιγμούς και να... χειροκροτάμε με ενθουσιασμό που δεν υφιστάμεθα χειρότερα! Φτου μη μας βασκάνουν! Και φτου εκατό φορές στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων, που τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα (και) για το ρημάδι το τρένο...