Το επιστέγασμα…

on .

● Το ζευγάρι των ηλικιωμένων τις τελευταίες μέρες έχει συνεχή τηλεοπτική ενημέρωση! «Βαριά» η ειδησεογραφία, το ίδιο και ο πόνος τους, για την τραγωδία των Τεμπών!

Ο παππούς «εκμεταλλεύεται» την τεχνολογία… Της… πλέκει το εγκώμιο και μονολογεί: Σπουδαίο πράγμα η τεχνολογία! Παλιά, πήγαινα κάθε τρεις και λίγο κοντά στην τηλεόραση για να αλλάξω κανάλι (ήταν και… πολλά, ο Νίκος Παππάς πήγε να τα κάνει 4, αλλά δεν τον άφησαν…).

Και η γυναίκα του, συμπλήρωσε: Και τώρα, τι κέρδισες απ’ την τεχνολογία; Φέρνεις γύρω – γύρω όλα τα δωμάτια, για να… εντοπίσεις το τηλεκοντρόλ και να αλλάξεις όλα τα κανάλια, για… πλήρη ενημέρωση!

Όμως και οι δύο συμφώνησαν πως η πρόοδος στην τεχνολογία βοηθάει τον άνθρωπο! Αν και στη δική μας χώρα, σε κάποιους τομείς… βραδυπορεί!

Για παράδειγμα, στους ελληνικούς σιδηροδρόμους υπάρχει καθυστέρηση με ολέθρια αποτελέσματα! Και η ζωή των επιβατών να παίζεται κορώνα – γράμματα, στα χέρια ανεκπαίδευτων σταθμαρχών!

Και φτάνουμε στο σημείο όλα να είναι προβληματικά και να ακούγονται οι διάλογοι:

- Έλα ρε Παντελή…

- Έλα ρε Βασίλη, ακούστηκε πως έγινε… τράκα!

- ΑΜΑΝ!!!

Και αυτό το ΑΜΑΝ, το επιφώνημα της απελπισίας, είναι το επιστέγασμα της ελλιπούς τεχνολογίας και της ανείπωτης τραγωδίας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.