Κατηγορίες ανθρώπων!

on .

Στην ανθρώπινη ζωή, που η διάρκειά της είναι και θέμα τύχης, κακιάς ώρας ή εγκληματικών λαθών συνανθρώπων μας, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων! Είναι ο απαισιόδοξος, που βλέπει ένα τούνελ, πάντα σκοτεινό! (δύσκολα θα δει μια άσπρη μέρα!).

Ο αισιόδοξος, που βλέπει ένα φως στο βάθος του τούνελ! (αυτός έχει σοβαρές ελπίδες, να χαρεί τη ζωή!). Ο ρεαλιστής, που βλέπει το τρένο να βγαίνει απ’ το τούνελ και προσμένει κάτι καλό! Και στην τέταρτη κατηγορία, είναι ο σταθμάρχης, που βρίσκεται στον κόσμο του! (μαζί με άλλους, ο πρώτος δημιουργός του απέραντου πένθους!).

Κρίμα! Αλλά τι φταίει όλη η νέα γενιά που ξεκληρίστηκε!

Όλη η Ελλάδα, να ζει ένα δράμα!

Τα «τρένα του θανάτου» συγκρούστηκαν, έσπειραν το θάνατο και τώρα, πέρα απ’ το συγκεκριμένο σταθμάρχη, θα αναζητηθούν διαχρονικά, τα λάθη και οι παραλείψεις όλων!

Αλλά στην Ελλάδα, τη χώρα των θαυμάτων, όλα μπορούν να γίνουν! Τα τρένα να βρίσκονται στις ίδιες ράγες και να «ραγίζουν» οι καρδιές, μιας ολόκληρης χώρας!

Πολυκατοικίες, να χτίζονται σε ρέματα και ο υπεύθυνος να καθησυχάζει τους ενοίκους, πως όλα είναι… νόμιμα! (εξάλλου, ο ίδιος έχει «δικό του άνθρωπο»…στην πολεοδομία!).

Άλλοι, να δείχνουν σε συνανθρώπους τους, απάνθρωπη συμπεριφορά και μάλιστα σε θέματα υγιεινής, πλένοντας ασθενή με… το λάστιχο, λες και ήταν… μεταχειρισμένο Ντάτσουν! (ντροπή, σ’ αυτή τη δομή!).

Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία είμαστε αναγκασμένοι, να βρισκόμαστε στην πλευρά του αισιόδοξου και από εκεί να δώσουμε τη μάχη, για μία καλύτερη ζωή! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.