Όνειρο απατηλό…

on .

Τα μεγαλύτερα «ανέκδοτα» που ακούστηκαν κατά καιρούς στην Ελλάδα και όχι μόνο, θα σας τα υπενθυμίσουμε, εν τάχει! Ακούγοντάς τα, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του!

Τα «ανέκδοτα» αυτά, είναι φράσεις… χονδροειδείς, ψευδείς, διατυπωμένες όμως, όχι… από αφελείς! Ειπωμένες από χείλη επίσημα και όχι ανεπίσημα!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τον πόλεμο της Ρωσίας προς την Ουκρανία, ενθυμούμαστε… το ρωσικό αφήγημα: Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, για να… εκκαθαρίσει τη χώρα από τους ναζιστές! (Τώρα σε πιστέψαμε Πούτιν!)

Η Κίνα, από όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός, την περίοδο μεγάλης έξαρσης της νόσου, να δηλώνει πως στη χώρα τους έχουν… 1 νεκρό και 2 διασωληνωμένους! (διευκρίνιζαν, πως δεν εννοούν 1 και 2… εκατομμύρια!)

Η Τουρκία, για μεγάλο διάστημα, ασχολούνταν με άλλων χωρών, τα χωρικά τους ύδατα… μέχρι που δέχτηκε σεισμικά ρήγματα και χαμήλωσε τους τόνους! (η συμπάθειά μας και η αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό!)

Στην Ελλάδα, έχουμε τα «ανέκδοτα» των πολιτικών! Από τη μία πλευρά να δίνεται η «μάχη των καλαθιών»! (φτάσαμε αισίως στα 5!) Και από την άλλη, με το… καλό ή με το άγριο, επιβολής… δημοκρατικών αρχών!

Και το «τελευταίο ανέκδοτο», φρέσκο και προεκλογικό, με αποδέκτες φυσικά τους ψηφοφόρους! Μέσα στα πολλά, που τους λένε οι πολιτικοί, όμως το ζουμί είναι τούτο: Σύντομα στην Ελλάδα, οι πλούσιοι θα… γίνουν φτωχότεροι και οι φτωχοί ακόμα… πλουσιότεροι! (στον ύπνο τους…) Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό!