Νέα απάντηση Στ. Καλογιάννη για το δημογραφικό πρόβλημα

on .

• Συνέχεια στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο για το μείζον θέμα του δημογραφικού προβλήματος, δίνει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας στη νέα επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Κων. Μπαλωμένου, που δημοσιεύθηκε στον «Π.Λ.»:

«Κύριε Διευθυντά,

Επανέρχομαι στο θέμα του δημογραφικού προβλήματος, μετά τη νέα επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων, που δημοσιεύθηκε στον «Πρωινό Λόγο» στις 2 Μαρτίου 2023.

Ο κ. Μπαλωμένος αποδέχεται ότι έχω ασχοληθεί με το θέμα, ενώ αρχικά κατηγορούσε συλλήβδην τους Βουλευτές ότι δεν τον ενημερώσαμε για τυχόν ενέργειές μας. Εκτιμά όμως ότι οι ενέργειές μου δεν είχαν τα αποτελέσματα που ο ίδιος θα επιθυμούσε. Ποιό είναι αυτό το αποτέλεσμα; Ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας μου στη Βουλή, παρέθεσε σειρά μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Αντιθέτως, σχεδόν το σύνολο της νέας επιστολής του κ. Μπαλωμένου, αφορά στη διένεξή του με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), θέμα για το οποίο έχω, επίσης, ασχοληθεί επί μακρόν κατά το παρελθόν (αναφορές μου υπ’ αρ. πρωτ.: 355/2019 και 1642/2020 προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων). Επίσης, έχω κοινοποιήσει στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιωαννίνων επιστολές της ΑΣΠΕ, με τις οποίες η Συνομοσπονδία με ενημέρωνε για το ζήτημα της μεταξύ τους διένεξης (έγγραφα υπ’ αρ. πρωτ.: 569/2020 και 570/2020). Δηλαδή έχω εξαντλήσει, με υπεύθυνο όπως πάντα, τρόπο τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο Πολυτέκνων και ενημέρωνα γραπτώς τον Πρόεδρό του για κάθε ενέργειά μου. Ας απευθυνθεί αλλού, συνεπώς, ο κ. Μπαλωμένος όταν αναφέρεται σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Κλείνω το θέμα επαναλαμβάνοντας ότι είμαι στη διάθεση κάθε πολίτη, Συλλόγου και Φορέα για θέματα που τους απασχολούν. Τονίζω δε, ότι email από τον κ. Μπαλωμένο δεν έχω λάβει πρόσφατα.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης»