Ο Σύλλογος Πολυτέκνων για το «κατηγορώ» στο δημογραφικό…

on .

• Επανέρχεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων στο «κατηγορώ» που απηύθυνε μέσω του «Π.Λ.» για το δημογραφικό πρόβλημα και στην περιοχή μας, με αφορμή σχετική απαντητική επιστολή του Σταύρου Καλογιάννη.

Ο κ. Μπαλωμένος επιμένει ότι από πλευράς των εκπροσώπων του Νομού στη Βουλή δεν έχουν αναληφθεί ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού ζητήματος. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα: «Κύριε Διευθυντά, Με αφορμή την απάντηση του αγαπητού βουλευτή κ. Σταύρου Καλογιάννη που δημοσιεύτηκε στις 16/02/2023 στην εφημερίδα σας στο φύλλο 18.444 και για την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας επιτρέψτε μου να σας θέσω υπ’ όψη σας κάποια στοιχεία.

α. Για την ταμπακέρα ουδέν σχόλιο. Για το γεγονός ότι στην Π.Ε. Ιωαννίνων δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα και ο Νόμος, ουδέν σχόλιο. Για το γεγονός ότι οι πολίτες της Π.Ε Ιωαννίνων καταταλαιπωρούνται· ξοδεύονται· χάνουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας άλλους συλλόγους για την απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας, ουδέν σχόλιο.

β. Πουθενά στο «κατηγορώ» δεν αναφέρω τη λέξη αδράνεια. Δεν είναι κομψό και φρόνιμο να χρησιμοποιείται λέξη που ο αρθρογράφος αποφεύγει. Ναι· ο κ. Σταύρος Κσλογιάννης, ο οποίος πιστεύω πως ανησυχεί και για την πορεία του Δημογραφικού προβλήματος αλλά και για το πρόβλημα που απασχολεί το Σύλλογό μου, έκανε κάποιες ερωτήσεις – δυο αν θυμάμαι καλά- πήρε κάποιες απαντήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ερωτήσεις κι απαντήσεις χωρίς αποτέλεσμα είναι εύκολη υπόθεση και ανήκουν στην περιοχή των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Θυμίζουν παλαιοκομματική νοοτροπία και αντίληψη. Θέλουμε έργα· θέλουμε αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σας αναφέρω και το εξής: οι διοικούντες για δεκαετίες την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) με εκλογικό σύστημα τελείως αντιδημοκρατικό, και τις οποίες όλες  οι κυβερνήσεις «χαϊδεύουν», πέτυχαν στις 24-12-2014 –παραμονή Χριστουγέννων, παραμονές εκλογών-  να ψηφιστεί η τροπολογία. Παράγραφος 9 του άρθρου 67 του Ν 4316/2014 (ΦΕΚ 270 τεύχος Α/24-12-2014), η οποία: 

- Είναι βλαπτική για τους πολίτες (καθιερώνει για τις προκηρύξεις το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, το οποίο δε χρειάζεται)

- Ενισχύει την αχαλίνωτη εξάρτηση της επαρχίας από το κέντρο  και 

- Εδραιώνει ακόμη πιο στέρεα την καρέκλα τους.

Για την ανωτέρω τροπολογία σε επικοινωνία που είχα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σημερινό υπουργό της κυβέρνησης, άκουσα το εξής: «Μας τη φέραν πρόεδρε και την περάσαμε». Από τα παραπάνω αβασάνιστα προκύπτουν δύο συμπεράσματα:

α. ουδόλως αλλοιώνεται το “κατηγορώ” που δημοσιεύτηκε και για το οποίο εισέπραξα από αρκετούς αναγνώστες σας τα καλύτερα λόγια.

β. φαίνεται πως ο αγαπητός κ. Σταύρος Καλογιάννης πρέπει να σκεφθεί νέους τρόπους και μεθόδους δράσης για να έχουν οι ενέργειές του χρήσιμα αποτελέσματα.

γ. Για τα email. Σας επισυνάπτω και τα δύο έγγραφα που στείλαμε και τα αποδεικτικά στοιχεία προώθησης. Η μη λήψη των email δεν είναι θέμα του συλλόγου.

Τέλος, καλούμε τους εκπροσώπους της Π.Ε Ιωαννίνων στο Κοινοβούλιο για μια πλήρη ενημέρωση, στο γραφείο του Συλλόγου, Χαριλάου Τρικούπη 10, Τηλ. 2651026332.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Με τιμή

Κων/νος Μπαλωμένος»