Η συγγνώμη του Μίλτου!

on .

Μίλτος Τεντόγλου! Μα τι «διαμάντι» αθλητή και ανθρώπου, «έβγαλαν» αυτά τα Γρεβενά! Αυτός ο τεράστιος αθλητής στο μήκος, δεν είναι μόνο παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα, αλλά είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής στη σεμνότητα!

Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κέρδισε «χαλαρά» με άλμα 8,20 μ.. Πριν λίγες μέρες είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (σ. για φέτος) 8,41, αφού… αμφισβητήθηκε το 8,40 από τους κριτές, για… το χρώμα των παπουτσιών του! (αλλά ο Μίλτος τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι!)

Και ο Μίλτος, λοιπόν, με το 8,20 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, για… το μικρό του άλμα! Τι παιδί, τι μάλαμα, είναι αυτό! Και η συμπεριφορά του είναι τόσο απλή, σαν να μην έχει καταφέρει τίποτε! (ας τα βλέπουμε, όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως οι… πολιτικοί!).

Που σπάνια ζητάνε συγγνώμη, όχι για… τις μικρές τους επιτυχίες, αλλά για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, που ζημιώνουν τον κόσμο επικίνδυνα! Μια συγγνώμη τους, θα είναι το λιγότερο… Και ας έχουμε όλοι «οδηγό» τη συμπεριφορά του Μίλτου! Τότε, είναι βέβαιο, πως η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.