Είναι όλοι τους υπόλογοι!..

on .

• Τελικά ο χρόνος μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που έχει συγκληθεί η Δημοτική ομάδα της παράταξης Μ. Ελισάφ είναι πάρα πολύ μεγάλος και μπορεί να αποδειχθεί «διαλυτικός» για το Δήμο Ιωαννιτών! 

Από παντού, εκείνο που ακούγεται είναι ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει ούτε ένα 24ωρο άλλο «ακυβέρνητος»! Το μόνο που γίνεται κάθε μέρα που περνάει, είναι να εντείνονται τα «εσωπαραταξιακά μαχαιρώματα» και να διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους, που από την επομένη της ανάδειξης του νέου δημάρχου θα πρέπει να συνεργαστούν. 

Στην «εξίσωση» θα πρέπει να μπει και τυχόν αναβολή της εκλογής, εφόσον υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, δηλαδή κατά πόσον ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να εκλεγεί από τους συμβούλους της παράταξης Μ. Μωυσή ή από το σύνολο των συνεργαζόμενων παρατάξεων, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργούνται νέα δεδομένα. 

Σε κάθε περίπτωση, η αμφιβολία αυτή έπρεπε ήδη να έχει ξεπεραστεί είτε από τους νομικούς του Δήμου, είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είτε σε τελική ανάλυση από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση και όλοι τους είναι υπόλογοι ενόψει των 100.000 περίπου κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν χρωστάνε απολύτως τίποτε να υφίστανται τις επιπτώσεις της διάλυσης μιας Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει μπροστά της ένα γεμάτο δεκάμηνο θητείας και με πολύ μεγάλες εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 

Σήμερα κιόλας, ας δοθεί τέλος στην ερμαφρόδιτη αυτή κατάσταση…