Μια απάντηση του Στ. Καλογιάννη στον Πρόεδρο Πολυτέκνων για το δημογραφικό…

on .

• Την δική του απάντηση στο άρθρο του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων Κων/νου Μπαλωμένου και το δριμύ «κατηγορώ» του για το δημογραφικό που δημοσιεύτηκε στον «Π.Λ.», δίνει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης.

Σε επιστολή τους προς την εφημερίδα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή άρθρο του αγαπητού κ. Κ. Μπαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων, που φιλοξένησε η εφημερίδα σας (09.02.2023, αρ. φύλλου 18.439), στο οποίο ο κ. Μπαλωμένος κατηγορεί τους Βουλευτές για αδράνεια στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Πράγματι, το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα του τόπου μας, όπως έδειξε και η πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού, με προοπτική η κατάσταση να επιδεινωθεί, αν δεν συνεχίσουν να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Κινούμενος σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζω στον κ. Μπαλωμένο ότι τον περασμένο Νοέμβριο έφερα το θέμα στη Βουλή (Ερώτηση με αρ. πρωτ.: 846/14.11.2022) προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τους οποίους ζητούσα να ενημερωθώ:

- εάν εξετάζουν νέες πρωτοβουλίες για την παροχή επιπλέον κινήτρων στους νέους γονείς,

- ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την περαιτέρω στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών,

- εάν είναι στις προθέσεις τους η εξέταση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων Ελλήνων επιστημόνων.

Στην απάντησή του (αρ. πρωτ.: 1116ΕΞ/2023) ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος, με ενημέρωσε για σειρά μέτρων που είτε εφαρμόζει ήδη, είτε σχεδιάζει η Κυβέρνηση, για την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών και των νέων γονέων.

Κοινοποίησα αυτά τα έγγραφα (Ερώτησή μου και Απάντηση Υφυπουργού) στον Σύλλογο Πολυτέκνων προς ενημέρωσή του, στις 24.11.2022 και 11.01.2023 αντίστοιχα, ενώ παράλληλα εξέδωσα σχετικό Δελτίου Τύπου στις 10 Ιανουαρίου 2023. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί, συνεπώς, ότι δεν ενημερώθηκε για τις ενέργειές μου. Συνεχίζω να επιδιώκω την εφαρμογή περισσότερων μέτρων αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, που αποτελεί εθνικό ζήτημα, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Τέλος, ενημερώνω ότι δεν έχω λάβει πρόσφατα e-mail από το ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων, με το οποίο να ζητάει συνάντησή μου, όπως αναφέρει ο κ. Μπαλωμένος.

Με τη θεσμική μου ιδιότητα συναντώ όλους όσοι το ζητούν (πολίτες, εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων), καταγράφω τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και επιδιώκω την εξεύρεση λύσεων. Συνεχίζω την ειλικρινή και εποικοδομητική σχέση που έχω αναπτύξει με τους συμπολίτες μας καθ’ όλη την κοινοβουλευτική πορεία μου.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης»