Σείεται και… μας μαλώνει!

on .

Έπρεπε να γίνει ένας μεγάλος σεισμός για να… μονιάσουν τα Ελληνικά κόμματα! Αυτή η ανείπωτη τραγωδία, που συντάραξε την Τουρκία και τη Συρία, στάθηκε αφορμή, τα Ελληνικά κόμματα, να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα! Και έτσι επέδειξαν συσπείρωση, αλληλεγγύη, ανθρωπιά! Και κατάλαβαν, πως δε χρειάζεται να… γκρινιάζουν για «ψύλλου πήδημα»! Υπάρχουν άλλα «πεδία», να δώσουν μάχες! 

Συμβαίνουν κάποια φυσικά φαινόμενα, όπου δεν χωρούν διαφοροποιήσεις και αντιπαραθέσεις! Και μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη, εμφανίστηκαν όλοι ενωμένοι, σαν μια γροθιά! Προτάθηκε η αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, στους δύο λαούς!

Ούρλιαζε ο «γείτονάς μας» το προηγούμενο διάστημα, για μεγάλες και γαλάζιες πατρίδες, για οπλικά συστήματα και… οβίδες! Η φύση όμως, έχει τους δικούς της κανόνες και τα δικά της σχέδια! Χρειάζονται τουλάχιστον άρτιες κτιριακές κατασκευές και η κάθε κρατική οντότητα, να διακατέχεται από λογική και ταπεινότητα!

Οι λαοί επιβάλλεται να ζήσουν ειρηνικά και τα προβλήματα, τις περισσότερες φορές, είναι κοινά! Η ανθρωπιά, πρέπει να είναι η παγκόσμια αρετή! Το ίδιο και η αλληλεγγύη! 

Και η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο, στον τουρκικό λαό, που ο Εγκέλαδος, του έπαιξε άσχημο παιχνίδι!

Τα κόμματα λοιπόν, στάθηκαν στο ύψος τους! Έστω και με αφορμή τον Εγκέλαδο, να υπάρξουν μεταξύ των λαών προτεραιότητες και προσανατολισμοί, για το κοινό καλό!

Και με γνώμονα, πως στη γη, είμαστε… «ενοικιαστές» για κάποια χρόνια και πως… ο «ιδιοκτήτης» μερικές φορές… «σείεται και μας μαλώνει», γιατί δεν είμαστε και τα… καλύτερα παιδιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.