Οι… φαρισαϊσμοί!

on .

 Στις 5 Φλεβάρη ήταν η μέρα του Τελώνου και του Φαρισαίου! Βαριά γιορτή! Και αυτή την ημέρα (όπως και τις προηγούμενες…), οι πολιτικοί μας δεν σταμάτησαν καθόλου τους… φαρισαϊσμούς!

Άλλοι, βγαίνοντας στο γυαλί με φωτογραφίες ηγετών σε κοινωνική εκδήλωση, για να παρουσιάσουν δήθεν την ασέβειά τους προς τους ήρωες πιλότους, που χάθηκαν τόσο άδικα!

Άλλοι κάνοντας δηλώσεις στην τηλεόραση πως θα… επαναφέρουν τη δημοκρατία, με το καλό ή… με το άγριο! (Αλήθεια, υπάρχει δημοκρατία με… το βούρδουλα;).

Οι φαρισαϊσμοί στην πολιτική σκηνή δεν έχουν τέλος! Ενώ άλλος είναι ο σκοπός…

Αριστεροί και δεξιοί, επιδιώκουν να «κατασπαράξουν» το «ενδιάμεσο» κόμμα που κάνει προσπάθεια να αναστηθεί… από το κώμα! Και όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές, ο λαός έχει μία ευθύνη: Να τους επαναφέρει στην τάξη!

Εκεί που οι πολιτικοί βρίσκονται μαζεμένοι και κάνουν… υπερωρίες κόβοντας πίτες, να τους τα ψάλλουν και να… τους συστήσουν να κόψουν τους φαρισαϊσμούς! Για το καλό των κομμάτων εξουσίας, των πολιτών και της δημοκρατίας!

Γιατί, κόβοντας την πίτα με το μεγάλο μαχαίρι, αγνοούν πως δεν έχουν οι ίδιοι και… το πεπόνι! Αυτό το κρατάει ο λαός, μέχρι την κάλπη!

Αλλά αυτοί το χαβά τους… Μια… μαχαιριά στην πίτα και… δυο μαχαιριές στους πολιτικούς αντιπάλους! Και βέβαια με το μυαλό τους καρφωμένο στο… σταυρό των ψηφοφόρων!

Οι πολιτικοί φαρισαϊσμοί εκεί στοχεύουν, ξεκάθαρα!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.