Το μπαλάκι σ’ αυτούς…

on .

Είναι πολλά τα χρόνια, που για τον Έλληνα, το μεροκάματο, είναι πολύ δύσκολο και… φτηνό! Ιδιαίτερα σκληρή, για τους νέους, η πραγματικότητα, όταν μάλιστα ξεκινάνε τη ζωή, με όνειρα και φιλοδοξίες! Βρίσκουν δύσκολα δουλειές και παλεύουν να «ξεφύγουν» από τις… επιδοματικές πολιτικές! Παλιότερα τα πράγματα ήταν καλύτερα… 

Έπιανε ο νέος μία σταθερή δουλειά, με λιγότερο εργασιακό άγχος προγραμμάτιζε το μέλλον του και δημιουργούσε την οικογένειά του!

Σήμερα, τα πράγματα… επιδεινώθηκαν! Άγχος, ανασφάλεια, λιμοί, λοιμοί, ιοί και… καταποντισμοί, κατέκλεισαν τη χώρα!

Οι μισθοί καταποντίστηκαν, οι νέοι παραγκωνίστηκαν και οι συνταξιούχοι, «οικονομικά εξαφανίστηκαν»! Οι περιβόητες αυξήσεις «βούλιαξαν» στην προσωπική διαφορά και έχουν άδειο το πορτοφόλι, για μια ακόμη φορά…

Η νέα γενιά (που βρίσκεται ακόμη στη χώρα…), δέχεται σωρεία υποσχέσεων, από πολιτικούς… αγαθών προθέσεων! (αλλά αυτές δεν αρκούν…)

Οι νέοι βιώνουν την ανεργία ή το λιγότερο την… 4ωρη εργασία!

Βέβαια, οι «ξένοι οίκοι» μας δίνουν «οικονομικές βαθμίδες», αλλά ο Έλληνας ψάχνει «στα καλάθια», για προϊόντα με… πολλές θερμίδες! (αυτά κάνει η φτώχεια…)

Αλλά, έχουν… το προνόμιο να βλέπουν τον πλούτο και τη χλιδή στην τηλεόραση και στα υπόλοιπα «μέσα»!

Όμως, ο νουνεχής νέος Έλληνας, δεν ζητάει να κάνει μεγάλη ζωή… και καλλωπισμό, αλλά μια αξιοπρεπή δουλειά, για να… ανοίξει σπιτικό! Γιατί, βγάζει «κραυγή αγωνίας» και το δημογραφικό! Επομένως, το «μπαλάκι» είναι στους πολιτικούς… και στις πολιτικές τους!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.