«Πεζοδρομιακή Δημοκρατία»

on .

Διερωτήθηκε τις προάλλες ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, τι είδους Δημοκρατία θέλει ή απεργάζεται και πρεσβεύει ο κ. Τσίπρας; Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ή πεζοδρομιακή; Γιατί, ΑΝ ήταν υπέρ της πρώτης, δεν θα έμενε εκτός Βουλής μέχρι τις εκλογές, στην οποία Βουλή, η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, «εφ’ ω ετάχθη» από τον Ελληνικό λαό, μέχρι τη λήξη της θητείας της. Ξέχασε, φαίνεται ο κ. Τσίπρας, πως κατά τη δική του Πρωθυπουργική θητεία, πράγμα παράλογο, ασυνήθιστο και παράνομο, ίσως, επεξέτεινε κατά μία εβδομάδα την παραμονή του στην Κυβέρνηση, προ των εκλογών, για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τα Νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και μάλιστα, κατά τον πλέον προκλητικό, σκανδαλώδη και απαράδεκτο τρόπο, για να πέσουν στα… μαλακά οι… τυχόν (!) παρανομήσαντες Υπουργοί του κ. Τσίπρα, ονόματα δε λέμε, θα ήταν πλεονασμός, μετατρέποντας τα κακουργήματα, σε άκουσον ιστορία, άκουσον… πλημμελήματα!

Και σήμερα, απαιτεί αυτός ο… Κοινοβουλευτικός άνδρας, ο... μέγας Δημοκράτης, να σταματήσει η Κυβέρνηση το Νομοθετικό της  έργο, πριν λήξει, μάλιστα η θητεία της, γιατί    απλούστατα, «ΑΥΤΟΣ ΕΦΑ», ότι πρέπει να γίνουν οι εκλογές, πριν την ώρα τους, αφού αυτός και όχι ο Πρωθυπουργός της χώρας, θέλει να  τις ορίσει. Τώρα το τι λέει το Σύνταγμα της χώρας, το ότι από την αρχή της Κυβερνητικής ανάληψης, υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της η Κυβέρνηση, και είναι πρώτη φορά, που κρατάει ο Πρωθυπουργός το λόγο του και σέβεται τα χρονικά του όρια, και τους Κοινοβουλευτικούς κανόνες, ως προς τη λήξη της Κυβερνητικής θητείας, αυτά για τον κ. Τσίπρα, είναι πράγματα μικρά και… άνευ σημασίας!

Για εκείνον, σημασία έχει, τι πρέπει να πεί, ένας Πολιτικός, στο… πεζοδρόμιο, εκεί  όπου, τα πάντα μπορούν να γίνουν πιστευτά, αρκεί να μπορεί ο ομιλητής, να κατέβει και να κατεβάσει την Πολιτική και τη Δημοκρατία, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, σε ένα λαό, που είναι έτοιμος να ακούσει ό,τι του χαϊδεύει τα αυτιά και ό,τι θάθελε να ακούσει.   Κάπως έτσι ενεργώντας ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει το… θυμωμένο και «δεν πάει πλέον» λέει, στη Βουλή, όπου συνεχίζει το Νομοθετικό της  έργο, η Κυβέρνηση.

Βεβαίως οι κ.κ. βουλευτές γι’ αυτό το Νομοθετικό, κυρίως, έργο, πληρώνονται και μάλιστα γενναία. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι: Θα κάνουν και οι βουλευτές του κ. Τσίπρα, το… θυμωμένο και θα απέχουν του έργου τους; Αλλά, ποιος μπορεί να μιλήσει για αυτοδιάθεση βουλευτών, στα δικά μας κόμματα;

Ίσως αποφάσισαν, κι εκείνοι, κατά τον Αρχηγό τους, να γίνουν θιασώτες όλοι τους όχι της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, αλλά της «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», αφού έτσι την κατάντησε ο κ. Τσίπρας. Ας μη τον διαψεύσουν λοιπόν, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» και ας αναμένουμε τα αποτελέσματα της επιλογής τους…