One step! (ένα βήμα…)

on .

Αυτή η φράση διαπερνά, διαχρονικά, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Το «ένα βήμα» ακουγόταν πάντα στην Ελλάδα, είτε για καλό, είτε για κακό… Κυρίως βρισκόταν στα χείλη των πολιτικών και των ανθρώπων της εξουσίας… Πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, τόνιζαν με έμφαση, στο λαό: Βρισκόμαστε «ένα βήμα», πριν την… οικονομική σας ανάταση! (μεγάλη κουβέντα…) Στην ουσία αυτές οι δυνάμεις, λειτουργούσαν ως τροχοπέδη και τα πράγματα δεν πήγαιναν μπροστά, ήταν στάσιμα και μάλλον έκανα βήματα προς τα πίσω!

Τα τελευταία 4 χρόνια, βρεθήκαμε με τον – κακό μας γείτονα, «ένα βήμα» πριν τη σύγκρουση, αρκετές φορές (με δική του ευθύνη!)

Όμως, την τελευταία στιγμή, γινόταν «ένα βήμα πίσω» και δεν γινόταν το κακό!

Σαν χώρα, την εποχή των μνημονίων, βρεθήκαμε «ένα βήμα», πριν οι Ευρωπαίοι, με… πρωτοστάτη τον Σόϊμπλε, μας… λακτίσουν προς τη δραχμή, με τεράστιες συνέπειες!

Τελικά… τη σκαπουλάραμε! (με ένα… βήμα πίσω, τη γλιτώσαμε!)

Τα τελευταία χρόνια, με τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, σαν λαός, δείξαμε… καλή διαγωγή, κάνοντας όμως πολλά βήματα πίσω!

Δεχτήκαμε πολλές «καρπαζιές», από τη ΔΕΗ, τα πρατήρια βενζίνης, τα σουπερ – μάρκετ και έτσι ο «οικονομικός μας βηματισμός», είχε μόνο… οπισθοπορεία!

Και τώρα που ετοιμαζόμαστε όλοι για τις εκλογές, μας λένε, πως θα κάνουμε «βήματα μπροστά»!

Η κυβέρνηση… «επενδύει» στις «επενδυτικές βαθμίδες», από τους ξένους οίκους! (κάποιοι τους ονομάζουν και… οίκους ενοχής!)

Η αντιπολίτευση απαιτεί, να γίνουν βήματα μπροστά, για να βρεθεί… ο λαός στην εξουσία!

Και ο λαός, εξουθενωμένος και προβληματισμένος, βρίσκεται, προς το παρόν, στο… σημειωτόν!

Ένα βήμα μπροστά, είναι αναγκαίο…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.