Χτυπάει το τηλέφωνο…

on .

Το προηγούμενο διάστημα, το σταθερό τηλέφωνο του Μήτσου, στην Άνω Ραχούλα, σπάνια χτυπούσε… Αραιά και που, όταν τα παιδιά του, που ήταν… εσωτερικοί μετανάστες, τον έπαιρναν στη γιορτή του, ή όταν κάποιες φορές ρωτούσαν, πώς πάει η μάνα τους, που έχει αλτσχάϊμερ!

Άλλα τηλέφωνα δεν είχε…

Τώρα τελευταία, χτυπάει το τηλέφωνο του Μήτσου, αφού παίρνουν διάφορες δημοσκοπικές εταιρείες! (τόσο πολύ… αποφασιστική είναι η ψήφος του Μήτσου;) 

Και ο Μήτσος, συχνά – πυκνά, αναγκάζεται να σηκώνεται απ’ το ζεστό τζάκι και να πηγαίνει στο… παγωμένο χώλ, όπου είναι το τηλέφωνο!

Το θέμα που τους… απασχολεί είναι, τι θα ψηφίσει ο Μήτσος!

Οι δημοσκόποι είναι… ευγενικοί μαζί του, του λένε να πεί την ηλικία του (τη… λέει, κρύβοντας μερικά χρόνια), του λένε αν η οικογένειά του ψηφίζει πρωί ή απόγευμα!

Ο Μήτσος τους λέει, πως πηγαίνει να ψηφίσει πρωί – πρωί, για να αποφύγει… τους «άγρυπνους φρουρούς» των υποψηφίων, που είναι μπροστά στην πόρτα και… υποκλίνονται!

Τόση… υπόκλιση, δεν έχει εισπράξει ποτέ ο Μήτσος, στα 80 του χρόνια! Το απογευματάκι, τους λέει, πηγαίνει να ψηφίσει ο εγγονός μου, αγουροξυπνημένος! Είναι 18άρης και πολιτικοποιημένος!

Οι δημοσκόποι κάνουν και άλλες ερωτήσεις, μέχρι… να μπούνε στο ζουμί!

Και ύστερα ρωτούν ευθέως:

Πες μας Μήτσο, τι θα ψηφίσεις, για… να είναι έγκυρο και κοντά στην πραγματικότητα, το γκάλοπ που κάνουμε! Δεν ξέρω τι γνώμη σχημάτισαν οι δημοσκόποι, με την απάντηση του Μήτσου:

Θα σας πω με σιγουριά, ποιον θα απορρίψω!

Αλλά… χωρίς μεγάλη σαφήνεια, ποιόν θα υποστηρίξω!

Με τέτοιες απαντήσεις στα γκάλοπ, ποιος θα… πανηγυρίσει την Άνοιξη;

(Αν και στις εκλογές, όλοι… είναι νικητές)! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.