Λύση ανάγκης…

on .

● Αυτός ο Μήτσος, δεν έχει το Θεό του! Μόλις άκουσε στην τηλεόραση, πως έπεσε η χοντρική τιμή του ρεύματος, ξεσάλωσε! (αργότερα θα έρθει και η σειρά… της λιανικής!)

Στο πολύφωτο του σαλονιού, που τους τελευταίους μήνες, είχε αφήσει μία λάμπα (καταργώντας τις άλλες τρεις…), τώρα πρόσθεσε… άλλες δύο! Και δεν φτάνει αυτό. Έδωσε εντολή στη γυναίκα του να ανάψει το θερμοσίφωνα, δεύτερη φορά, μέσα στη βδομάδα!

Με μία δηλαδή κυβερνητική ανακοίνωση, άλλαξε όλο το τοπίο! Από το «σκοτάδι», στην πλήρη φωταγώγηση! (αυτό λέγεται… θράσος!)

Και δημιούργησε και κύμα ευφορίας και στη γυναίκα του, λέγοντας: Γυναίκα, διώξε το άγχος που σου δημιουργεί η φτώχεια! Απόψε θα το γλεντήσουμε… 

Άπλετο φως, ζεστό μπάνιο, αλλά… μέχρι εκεί! Μην περιμένεις άλλες χάρες…

Όταν ο Μήτσος ανακοίνωσε τα καλά νέα της ΔΕΗ, στο φίλο του το Θύμιο, αυτός έδειξε συγκρατημένος…

Μήτσο, του λέει, μη βιάζεσαι… Εγώ χτες πήρα το λογαριασμό, για το μικρό μου σπιτάκι και ήταν 260 ευρώ! Αλλά, μου «καλύπτει» η κυβέρνηση άλλα 340 ευρώ! Δηλαδή θα πλήρωνα χωρίς την επιδότηση, 600 ευρώ ρεύμα!

Εγώ Μήτσο μου παίρνω σύνταξη 700 ευρώ! Εάν δίνω τα 600 στη ΔΕΗ, πώς θα ζήσω;

Θύμιο, μη διαμαρτύρεσαι, του λέει ο Μήτσος. Σου μένουν 100 ευρώ και με αυτά μπορείς να ζήσεις… κάνοντας το σκ…το σου παξιμάδι!

Άλλη λύση, δεν υπάρχει! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.