Η Ελλάς… του παρά πέντε!

on .

 Ε, αυτή πλέον… δεν παίζεται! Την έχουν παραδεχτεί εχθροί και φίλοι! Όταν… ζορίζεται, κάνει θαύματα! Είναι η μικρή και όμορφη Ελλάδα… Είναι ο ελληνικός λαός, ο λαός… του παρά πέντε! Κι όμως, πάντα τα καταφέρνει και βγαίνει ασπροπρόσωπος!

Δύο – τρία παραδείγματα, είναι αρκετά, για να μας δείξουν, τα στοιχεία… της καπατσοσύνης, αλλά… και τα έργα της βιασύνης!

Το 2004, τη χρονιά που την Ελλάδα δεν την… άγγιζαν, μνημόνια, ακρίβεια, πληθωρισμός, αλλά και ο κορωνοϊός, αλλά έκανε έργα, για την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων! (έγιναν έργα πολλά… και ακριβά, που ακόμη τα πληρώνουμε!)

Όμως ο χρόνος ήταν πιεστικός, τα έργα έπρεπε να είναι όλα έτοιμα το καλοκαίρι του 2004! Οι υπεύθυνοι άρχισαν να ανησυχούν για τα… χρονοδιαγράμματα!

Ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, με το ωραίο χιούμορ, τους είπε:

- Τι μέρα είναι σήμερα;

- Παρασκευή, του είπαν οι υπεύθυνοι.

- Και πότε πρέπει να είναι έτοιμα τα ολυμπιακά έργα;

- Αύριο το απόγευμα, του είπαν… καταϊδρωμένοι!

- Ε καλά, τους είπε. Έχουμε χρόνο… ως αύριο το απόγευμα, μην αγχώνεστε!

Ζορίστηκαν όλοι λίγο παραπάνω, αλλά τελικά όλα έγιναν… στην ώρα τους!

Η ίδια ακριβώς τακτική… εφαρμόστηκε και στην κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου του Β’ (και του τελευταίου…). Το εγκαταλελειμμένο και… καμένο Τατόϊ, εν μία νυκτί, άλλαξε όψη!

Πότε άνοιξαν οι δρόμοι, προς τους βασιλικούς τάφους, πότε φυτεύτηκαν 70 δέντρα γύρω από το εκκλησάκι και πότε έγινε ο καθαρισμός του χώρου, είναι απίστευτο!

Ο χώρος των βασιλικών τάφων, έλαμψε μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Μια δουλειά, που σε άλλη περίπτωση, θα γινόταν… σε δύο χρόνια!

Λειτούργησε το… ελληνικό δαιμόνιο!

Απλά, οι υπεύθυνοι, πήραν στο τηλέφωνο… τον Τάσο Αρνιακό, το μετεωρολόγο, να ρωτήσουν, αν φυσήξει… δυνατός αέρας, τη μέρα της κηδείας, φοβούμενοι… μην ξεριζωθούν τα κυπαρίσσια! Τους διαβεβαίωσε, πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Και όλα πήγαν κατ’ ευχήν!

Αθάνατη Ελλάδα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.