Ο θάνατος των αγροτών

on .

 ΕΥΣΤΟΧΟΣ αλλά... «λάθος» ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του «Πρωινού Λόγου» την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Το «πλήρης απαξίωση του Έλληνα αγρότη», δεν αποδίδει την πραγματικότητα. Εμπαιγμός, υποκριτικές κραυγές στήριξης, εγκατάλειψη στη μοίρα του. Καταδίκη σε θάνατο! Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά έτσι περίπου (απαξίωση) το είπε ο και... αγροτοκτηνοτρόφος Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, μαζί με αναθέματα στο προσωπικό των υπουργείων, τα δασαρχεία και προπαντός στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! 

ΝΑ μην επαναλάβουμε όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου. Μόνο που δεν έκλαιγε από συμπόνια για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Αλλά επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, μας αναγκάζει να του υπενθυμίσουμε τους ύμνους που ανέπεμπε για τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. «Είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ...» έλεγε και ξανάλεγε και μάλιστα του έπλεξε το εγκώμιο και σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννινα! Αλλά τότε ο κ. Καχριμάνης επιζητούσε την αποδοχή και στήριξη από την κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά», αφήνοντας αιχμές για αυτά η εφημερίδα.

ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ όμως ο Περιφερειάρχης να ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες (π.χ. και για την καταστροφή στον Λούρο), με τον ίδιο να μην παραδέχεται κανένα λάθος του ή παράλειψή του. Διότι πέραν των ευθυνών των προηγούμενων, υπάρχουν και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, της οποίας τη στήριξη επιζητεί ο κ. Καχριμάνης. Υπάρχουν ακόμη οι δικές του ευθύνες, αφού για την Ήπειρο καμιά ενέργειά του δεν συνέβαλε στη βελτίωση της θέσης των αγροτών, κανένας ιδιαίτερος προγραμματισμός για τη στήριξή τους, ουδέ προς την κυβέρνηση τελεσιγραφικο διάβημα, όπως συνηθίζει. Η εργαλειοποίηση για ψηφοθηρικούς λόγους ενός οξύτατου εθνικού θέματος, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.