Οι Τούρκοι διεκδικούν και τον πολιτισμό μας!..

on .

Για να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα που δείχνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, γράφουν στο βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού και μαθαίνουν από το βιβλίο οι μαθητές ότι «τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». Σε εγχειρίδιο που διδάσκεται στις ακαδημίες ιστορίας και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας αναφέρεται: «Όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου –μεταξύ αυτών και ο ελληνικός– ήταν τουρκικής προέλευσης! Φθάνουν μάλιστα μέχρι του σημείου να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του μεγάλου τουρκικού λαού, του μοναδικού, που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς…».

Όμως, η παγκόσμια ιστορία γράφει: «Οι Οθωμανοί τούρκοι εμφανίστηκαν στα όρια της Βυζ. Αυτοκρατορίας τον 13ο αιώνα μ.Χ. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό, επνίγηκε ο σουλτάνος Σουλεϊμάν. Με την πάροδο του χρόνου, το 1402 ετοιμάζονταν να επιτεθούν κατά της Κωνσταντινούπολης. Αλλά τότε, παρουσιάστηκε απρόσμενο γεγονός. Ο αρχηγός των Μογγόλων Ταμερλάνος με 800 χιλιάδες στρατό εμφανίστηκε στη Μ. Ασία.

Ο σουλτάνος Βαγιαζίτ με 500 χιλιάδες στρατό έτρεξε να τον χτυπήσει. Οι δύο μάστιγες του Θεού (όπως ονομάστηκαν), συναντήθηκαν στην πεδιάδα της Άγκυρας. Κατά τη μάχη νικήθηκε ο Βαγιαζίτ και αιχμαλωτίστηκε. Ο Ταμερλάνος, τον αντιμετώπισε ευγενικά. Αλλά, κάποια στιγμή προσπάθησε να δραπετεύσει και τον σκότωσε. Ο Χέντελ έγραψε όπερα με τον τίτλο: «Ταμερλάνος» και αναφέρεται στα γεγονότα.

Τώρα, πώς έγινε και: Όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου -μεταξύ αυτών και ο Ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης, αυτό μόνον η Χαλιμά θα μπορούσε να μας το εξηγήσει…

Μετά από μερικούς αιώνες παραμονής τους στη Μικρά Ασία (Ιωνία), αποφάσισαν να «δείξουν» στους Ευρωπαίους ότι είναι απόγονοι και συνεχιστές του πολιτισμού των Φωκαίων. Εδιάβασαν στην ιστορία, ότι το 600 π.Χ. ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους από τη Φώκαια της Μ. Ασίας (Ιωνίας) η Μασσαλία παράλια πόλη της Γαλλίας. Η δεύτερη σε μέγεθος και πληθυσμό σήμερα πόλη της Γαλλίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της.

Πώς δόθηκε το όνομα Μασσαλία; Ο Κυβερνήτης Εύξενος πλέοντας κοντά στην ακτή διέταξε έναν αλιέα να «μάσσει», να δέσει, το «απόγειον σχοινίον», την άκρη του σχοινιού «ότι προσπλέων ο των Φωκαέων κυβερνήτης και ιδών εκεί αλιέα κελεύσαι μάσσαι γαρ το δήσαι φασίν Αιολείς» (Τίμαιος, ιστορικός, από Σικελία). Επομένως έχομε: μάσσαι + αλιέα = Μασσαλία.

Έτσι, τον Μάιο του 2009 οι Τούρκοι κατασκεύασαν ένα κακέκτυπο αντίγραφο του αρχαίου πολεμικού πλοίου των Φωκαέων και το ονόμασαν Κυβέλη και ξεκίνησαν να πάνε στη Μασσαλία, για να εμφανισθούν ως απόγονοι και συνεχιστές του πολιτισμού των Φωκαέων και όλης της Ιωνίας!..

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το ταξίδι του «αρχαίου τουρκικού πλοίου» στη Μασσαλία, το οποίο η Άγκυρα παρουσίασε ως δείγμα του «αρχαίου τουρκικού πολιτισμού» στα παράλια της Ιωνίας. Τότε, δηλαδή, που οι πρόγονοί τους ζούσαν στις στέπες της Ανατολής…

Μόλις πλησίασαν στο λιμάνι της Μασσαλίας «έτυχον ψυχράς υποδοχής». Το πλήθος των πολιτών, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες και Αρμένιοι, τους υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες. Μερικοί νέοι της Μασσαλίας τους έρριξαν γιαούρτια. Ευγενικά φερόμενοι, οι δημοτικοί άρχοντες τους επέτρεψαν να «προσδέσουν» σε μια απόμακρη άκρη του λιμανιού. 

Έκαμαν μια εντελώς τυπική δεξίωση και ουδέν άλλο. Αμήχανοι οι δήθεν απόγονοι των αρχαίων Φωκαέων εγκατέλειψαν το πλοίο και ανεχώρησαν οίκαδε ματαιώνοντας την προγραμματισμένη συνέχεια πλεύσεώς τους μέχρι το Παρίσι. Θα έπλεαν μέσα από τα μεγάλα ποτάμια της Γαλλίας.

Η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» έδωσε μεγάλη έκταση στο θέμα. Περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι Τούρκοι ναυτικοί και επιστήμονες στη Μασσαλία. Όπως αναφέρει, το κλίμα ήταν τόσο κακό, ώστε τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας απέφυγαν ακόμη και να γευματίσουν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Μουσείο της πόλης, από φόβο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, μήπως τους δηλητηριάσουν.

Ο τουρκικός τύπος χαρακτήρισε τα επεισόδια ως «ρατσιστικά» και ανέφερε ότι μέλη της γαλλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Fron National (Εθνικό Μέτωπο) μοίραζαν προκηρύξεις με απαξιωτικό περιεχόμενο κατά την ομιλία του Τούρκου προξένου.

Στην άφιξη του πλοίου είχαν αντιδράσει έντονα και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Μασσαλίας, ορισμένοι μάλιστα Έλληνες φοιτητές είχαν διανείμει και προκήρυξη στους δρόμους της πόλης, με την οποία υπενθύμιζαν στους Γάλλους πολίτες ότι δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί που ίδρυσαν την πόλη τους, ενώ αντίστοιχα φέιγ βολάν αρμενικών οργανώσεων τους καλούσαν να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να διεκδικήσει ευρωπαϊκό «διαβατήριο» κλέβοντας τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Μαζί με το κακέκτυπο αντίγραφο είχαν και μία θαλαμηγό, η οποία το ρυμουλκούσε μέχρι έξω από το λιμάνι… Από το σχετικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Κύπριοι, Ελλαδίτες και Αρμένιοι της Μασσαλίας εξέφραζαν την ικανοποίησή τους που δεν ικανοποιήθηκε η προσπάθεια των Τούρκων να εισέλθει στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού το πλοίο.

Επίσης, τους ικανοποίησε το γεγονός ότι απεδείχθη ότι οι παραπάνω, έστω και όχι πάρα πολλοί κάτοικοί της, Κύπριοι, Ελλαδίτες και κυρίως Αρμένιοι, έδειξαν μια σημαντική και υπολογίσιμη παρουσία στην Κοινή Γνώμη και τις Αρχές της ωραίας Γαλλικής πόλης με τα ελληνικά γονίδια…

Όπως πάμε, κάποια μέρα θα μας πουν οι Τούρκοι πως έχτισαν τον Παρθενώνα!