Ο Ανδρουλάκης, η Καϊλή και οι παρακολουθήσεις…

on .

Πόση λάσπη έριξες πρώτος εσύ, κύριε Ανδρουλάκη, στον Πρωθυπουργό για την παρακολούθηση του τηλεφώνου σου, κάνοντάς το αυτό, «λάβαρο» για την προσωπική και κομματική σου πιθανή άνοδο. Και φυσικά, σ’ αυτό το... πανηγύρι μπήκε με «τα τσαρούχια» που λέει και ο λαός, ο κ. Τσίπρας και όλη η Αντιπολιτευτική κουστωδία, κόμματα και κομματίδια, που δεν θα άφηναν να πάει χαμένη μια τέτοια… χρυσή ευκαιρία για να «στολίσουν» τον Πρωθυπουργό με όλων των ειδών τα κοσμητικά επίθετα και το μόνιμο «κραυγαλέο» αίτημα του κ. Τσίπρα: Παραιτήσου, αφού αυτό θα ήταν μια διέξοδος στα αδιέξοδά τους. Προσφέρονταν το θέμα Ανδρουλάκη, για κάθε είδους «λάσπη» και για κάθε… επέκταση, για την οποία υπήρχε και υπάρχει πάντα ένας τύπος δημοσιογράφου έτοιμος για κάθε τέτοια χρήση. Ένας Κουρής, ένας Τράγκας, ένας Βαξεβάνης, είναι πάντα  χρήσιμος  και κατάλληλος. Έτσι άλλωστε από τα αζήτητα, γίνεται και γνωστός και... λεφτάς ο τύπος και... υπογραμμός!

Κάπως έτσι, βρέθηκε και το εκλογικό σλόγκαν της Αντιπολίτευση οι… «παρακολουθήσεις» γιατί δεν θα ήταν και καθόλου εύκολο, σε μια εκλογική αναμέτρηση, να τα βάλει με μια κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό, που, για πρώτη φορά στην ιστορία της  σύγχρονης τουλάχιστον Ελλάδας, είδαμε το Κράτος να νοιάζεται για τον καθένα από μας και να μας παραστέκει, σαν άτομα, σαν οικογένεια, σα τάξη επαγγελματική και να μας βοηθάει, όσο και όπως μπορεί, χωρίς καθόλου να κλονίσει την οικονομία του Κράτους, παρ’ ότι μας βρήκαν ετούτη την εποχή άπειρες κακουχίες, που δεν ήταν και μοναδικές, αλλά έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος δεινοπαθεί σήμερα. 

Θέλω να πιστεύω, ότι ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας, όπου κι αν ανήκει κομματικά, που δεν αναγνωρίζει σήμερα ότι δεν πέρασε άλλη Κυβέρνηση με τέτοια χαρακτηριστικά,  εργατικότητας, υπευθυνότητας, οργανωτικότητας, ικανοτήτων, σεμνότητας και αξιοπρέπειας τόσης, που ανέβασε το κύρος της χώρας μας,  έτσι ώστε η Ευρώπη να μας υπολογίζει και να μας προτάσσει παντού. Η δε Αμερική να τιμά τον Πρωθυπουργό μας, όσο δεν τίμησε ποτέ κανέναν Πρωθυπουργό ξένης χώρας. Να καλέσουν τον κ. Μητσοτάκη ομιλητή στο Κογκρέσο και να τον χειροκροτούν όρθιοι ασταμάτητα, από ενθουσιασμό και εκτίμηση. Πρωτοφανές, το κύρος της Ελλάδος!

Ετούτο το οργανωμένο και δυνατό Κράτος που βλέπουμε όλοι σήμερα και το ομολογούν οι νουνεχείς και ακριβοδίκαιοι Έλληνες και οι ξένοι, φίλοι και εχθροί μας, δεν το είχαμε δει ποτέ. Σε χρόνο παγκόσμιο ρεκόρ, γίναμε κράτος ψηφιακό, στρατιωτικά δυνατό, οικονομικά  ανεξάρτητο, αναπτυξιακά απολύτως προτιμητέο και πολλά υποσχόμενο, τουριστικά μέσα στα πρώτα κράτη παγκοσμίως. Χρόνιες δε νομοθετικές αδυναμίες μας, που σα τροχοπέδη μας κρατούσαν δεμένους σε υπανάπτυξη επιλύθηκαν με άπειρες σ’ αυτόν τον τομέα παρεμβάσεις και «ων ουκ’ έστι αριθμός» Κυβερνητικές επί τα βελτίω αλλαγές έχουν συντελεσθεί  με τούτη την Κυβέρνηση. Είναι κρίμα και άδικο για κείνους που όχι ότι δεν το βλέπουν, αλλά δεν το  ομολογούν  πως με αυτή την Κυβέρνηση, η χώρα μας  πήγε με πολλά και μεγάλα άλματα, μπροστά, παρά τις τόσο άσχημες συνθήκες που επικρατούν.

Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και, όπως λέει ο σοφός λαός μας, «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη». Πιάστηκαν οι κλέφτες και μάθαμε όλοι τη  μεγάλη και τη ντροπιαστική αλήθεια για την Ελλάδα πρώτα και για το ΠΑΣΟΚ  και για  τον κ. Τσίπρα ύστερα, δηλαδή το ποιοί και γιατί παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη. Για να βρουν, τυχόν συνεργάτη της Καϊλη στο πρόσωπο του εντός Ευρωβουλής φίλου και κομματικού συντρόφου της, κ. Ανδρουλάκη.

Έτσι, τώρα ξέρουν και ο Ανδρουλάκης και ο  Τσίπρας και όλα τα… πρώτα βιολιά της χορωδίας της λάσπης και της συκοφαντίας τι γίνονταν επί ένα χρόνο στην έδρα της Ε.Ε., αλλά και στις υπηρεσίες  πληροφοριών όλης της Ευρώπης  και ποιοι και γιατί δεν έπρεπε εκτός του αρχηγού της  δικής μας Ε.Υ.Π. να γνωρίζουν για τις έρευνες και την ανακάλυψη της «μαφίας» στην Ευρωβουλή, στην οποία, δυστυχώς, η κυρία Καϊλη του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστούσε!   

Ποιος λοιπόν μπορούσε να απαντήσει στον κ. Ανδρουλάκη που δίκαια ρωτούσε ο άνθρωπος να μάθει το γιατί τον παρακολουθούν, όταν ολόκληρη η Ευρώπη στη μυστικότητα των ερευνών στήριζε την επιτυχία του δύσκολου και σπουδαιότατου εγχειρήματος; Και όλοι, οι… σπουδαίοι μας πολιτικοί που πρωτοστατούσαν στη… λάσπη κατά Μητσοτάκη, σαν αδαείς από Εθνικά θέματα και κρατικά μυστικά, απαιτούσαν από τον  Πρωθυπουργό απαντήσεις! Σα να μπορούσε ή έπρεπε να τους τις δώσει και αν ακόμα γνώριζε, παρ’ ότι μπορούσε και να μη γνωρίζει, μια και η Ευρώπη συνεργάζονταν μόνο με τις κατά τόπους Υπηρεσίες Πληροφοριών. Έτσι, ο κ. Κοντολέων υπήρξε το θύμα της ιστορίας και ήπιε την απομάκρυνσή του με το ζουμάκι του, χωρίς να βγάλει άχνα, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα εκτιμήσουν τη σιωπή του και, αν υπάρχει και στην πολιτική δικαιοσύνη, θα του ζητήσουν και μια συγγνώμη.

Και αν δεν σου ζητήσουν, κύριε Κοντολέων, όλοι ετούτοι που σε... καταλάσπωσαν, να είσαι βέβαιος πως σήμερα όλη αυτή η λάσπη, κόλλησε απάνω τους και δεν την ξεπλένει τίποτε, ούτε και ο ερχόμενος εκλογικός... ποταμός! Η κ. Καϊλή στέρησε απ’ όλους, το μεγάλο εκλογικό τους «ατού». Όσο δε, για το δικός μας συνάδελφο, το ρόδο και τ’ αγκάθι της δημοσιογραφίας, τον πολύ Βαξεβάνη, ας βρει... τρύπα να κρυφτεί κι ας πάει μετεκλογικά στη μόνιμη θέση του, στα… αζήτητα. Εκεί τον τοποθετούμε εμείς.