Γιατί άραγε εξεπλάγη ο κ. Ανδρουλάκης;

on .

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Καϊλη στην Ευρώπη, με εντυπωσίασε, όχι τόσο η λύπη του αρχηγού και συναδέλφου της κ. Ανδρουλάκη, όσο η έκφραση έκπληξης που είχε το πρόσωπό του και αλήθεια, διερωτήθηκα: Γιατί άραγε; Τι να υποθέσουμε; Μήπως δεν κατοικούσε στην Ελλάδα τα χρόνια που κυβερνούσε, το ΠΑΣΟΚ, τότε που όποιος μπορούσε «έτρωγε» με 18 μασέλες, όπως λέει ο λαός, για τους… λαίμαργους, όταν αυτοί γίνονται… αρμόδιοι και λόγω… αρμοδιότητος και θέσης, είναι, συνήθως υπεράνω υποψίας και ελέγχου;

Μήπως είναι καινούριος στο κόμμα και σα… νεοβάπτιστος σ’ αυτό, δε γνωρίζει την ιστορία  του κόμματος, πρόσωπα και πράγματα, οπότε δικαιολογείται, σαν προερχόμενος από… παρθενογένεση; 

Να υποθέσουμε ότι δεν άκουσε τίποτε για… δίκες κατηγορίας του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και την περίφημη φράση του Κωσταντίνου Καραμανλή, ότι: «Οι Πρωθυπουργοί δεν πάνε στα Δικαστήρια, αλλά στο σπίτι τους» και αφού ο λαός δεν τους στέλνει σπίτι τους, άρα είναι… αθώοι,  κατά τα Ελληνικά Πολιτικά μας ειωθότα! Ούτε για  υπουργούς, σαν τον μακαρίτη Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου (αλήθεια τι να γίνεται αυτή η ψυχή;), είναι εντός ή εκτός φυλακών; Τίποτε δεν άκουσε για ξαφνικούς θανάτους όπως του Κουτσόγιωργα, μέσα στη Βουλή, ή στο Δικαστήριο, ποιόν να πρωτοθυμηθείς και ποια  απ’ όλες τις κλεψιές και τα σκάνδαλα του καλαμποκιού (;) των πακέτων Ντελόρ, των, των, των, «ων ουκ΄ έστι αριθμός» σκανδάλων και… ρεμούλας, επί της παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ! Ελάχιστοι οι έντιμοι και εκλεκτοί πολιτικοί του χώρου αυτού που δεν ήξεραν οι άνθρωποι, που να κρύψουν το κεφάλι τους από ντροπή και αηδία. Όπως, σίγουρα αισθάνονται και σήμερα που η κυρία Καϊλη, τους ανάγκασε και πάλι να σκύψουν το κεφάλι, σα να’ χει αυτό το κόμμα, το κλέψιμο… κληρονομιά  από τα γεννητούρια του.

Και μόνον ο κ. Ανδρουλάκης, που παριστάνει τον… έκπληκτο και τον αδαή, αντί να σκύψει το κεφάλι, έχει το θράσος, να προσπαθεί να φορτώσει σε άλλους, τη συνάδελφό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που δεν δίστασε, να μεταφέρει και στην Ευρώπη, την ανεντιμότητά  της και στην Ελλάδα τη ντροπή. Εδώ όμως θα πρέπει να σταθούμε και να συστήσουμε στους σωστούς που βρίσκονται ακόμα στο κόμμα αυτό, παρά τα δρολάπια που τους έδειραν το πρόσωπο και την καρδιά, να εγκαλέσουν τον αρχηγό που εξέλεξαν, τον κ. Ανδρουλάκη  γιατί, σαν Ευρωβουλευτής, και αφού κρατάει ακόμα την έδρα του εκεί,  όφειλε από τη στιγμή της επιστροφής της από το Κατάρ και την ομιλία της και τις σκανδαλώδεις θέσεις της να αναλάβει τις ευθύνες του και να διαχωρίσει επισήμως τη θέση του, σαν Έλληνας Ευρωβουλευτής κι όχι να περιμένει να πιάσουν την Καϊλη, «με τη γίδα στη πλάτη» και να μας ρεζιλέψει όλους. Έπρεπε πρώτος αυτός να αντιληφθεί τις βρώμικες συναλλαγές και τις δοσοληψίες, της… ομογάλακτης συναδέλφου του η οποία δε ντροπιάζει μόνο το κόμμα της που την έστειλε εκεί, αλλά όλη την Ελλάδα. 

Οι ικανοί και προικισμένοι πολιτικοί και μάλιστα οι Αρχηγοί, πρέπει όχι μόνον να βλέπουν  αλλά και να… διαβλέπουν και να… οσμίζονται, για να προλαβαίνουν τις… βρωμιές πριν η μπόχα τους μας πνίξει όλους κι αυτούς κι εμάς, τους αθώους και  απροστάτευτους, από τους ανίκανους να μας προστατεύσουν πολιτικούς! Αυτό έπρεπε ήδη να το ξέρουν και να το έχουν διδαχθεί οι νουνεχείς του ΠΑΣΟΚ από την ιστορία του κόμματός τους κυρίως.

Έτσι τα βλέπουμε εμείς προσωπικά, τα… τεκταινόμενα σήμερα, στο ΠΑΣΟΚ και στην Ευρώπη της κ. Καϊλη.

Αρετή Μαλάμη