Έλεος… με το ηλιέλαιο!

on .

Τελικά στο σούπερ-μάρκετ, αν δεν… προνοήσεις να φορέσεις «πανοπλία», θα περάσεις δύσκολες στιγμές! Δέχεσαι «πυρά» από παντού! Δεν υπάρχει ασφαλής διάδρομος… Ακόμη και με το… «καλάθι του νοικοκυριού», ήρθε στα χέρια το καλάθι της νοικοκυράς! Τα δυο τους, τα χωρίζει ένα χάσμα! Το πρώτο λέει με… στεντόρεια φωνή: προϊόντα υπάρχουν! Το δεύτερο, με τρεμάμενη φωνή, λέει πως λεφτά δεν υπάρχουν! (άλλα μας είπε ο Γιωργάκης…) Όμως, η σωστή νοικοκυρά, έχει πολύ καλή μνήμη! Εκείνο το… περιβόητο ηλιέλαιο (και νάταν μόνο αυτό…), είχε 3 ευρώ το λίτρο Π.Π.ΟΥ (προ πολέμου Ουκρανίας!) Και νάσου τώρα, έφτασε τα 6 ευρώ! (φταίει το… λαδωμένο δάχτυλο του Πούτιν;)

Τα 3 λοιπόν έγιναν 6! Αν αυτό δεν είναι χτύπημα στον καταναλωτή «κάτω από τη μέση» και μάλιστα στα «επίμαχα σημεία», τότε τι είναι; Και τα επόμενα «χτυπήματα» είναι σφοδρά και στοχευμένα, στο μισοάδειο πορτοφόλι του Έλληνα!

Γι’ αυτό και ο Μήτσος με τη γυναίκα του το ‘ριξαν… στο ντελίβερι! Συμφέρει καλύτερα… Δεν καις ρεύμα, δεν γκρινιάζεις στο μανάβη και στον κρεοπώλη, που και αυτοί δε φταίνε, για τις απλησίαστε τιμές! Αλλά η… ανακούφιση έρχεται από κυβερνητικά χείλη: Τα οικονομικά θα… ισιώσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023! Τότε θα γίνει η αύξηση στις συντάξεις! Όμως το 1ο εξάμηνο τι γίνεται; Ο Μήτσος το μυρίστηκε! Μένουμε όλοι νηστικοί και… ανεξεταστέοι!

Μάλιστα ο Μήτσος το Σεπτέμβρη θα έχει… πολλά μαθήματα! Θα «χρωστάει» το μάθημα στο κρέας, στο ψάρι, στη ζάχαρη και στα φρούτα εποχής! Τα λουκάνικα τα «πέρασε» μετά βίας! Μόλις με βαθμό 5!

Δύσκολες «οι εξετάσεις» στο σούπερ-μάρκετ! Πιο δύσκολες κι απ’ τις… πανελλήνιες! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.