Ταξίδια αναψυχής με τα χρήματά μας!

on .

ΕΝΑ αιχμηρό σχόλιο είχε πριν από λίγες ημέρες στην πρώτη του σελίδα ο «Πρωινός Λόγος». Αναφέρονταν στα ταξίδια δημοτικών κλπ. παραγόντων στο εξωτερικό, με το πρόσχημα εκθέσεων και της προβολής της πόλης των Ιωαννίνων. Σε μιά εποχή που οι πολίτες δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, έγραφε πως πρέπει να σταματήσουν ή τουλάχιστον να περιοριστούν. 

ΔΕΙΤΕ από μιά πρόχειρη σταχυολόγηση τι συλλέξαμε από 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και οι αποφάσεις με την υπογραφή του δημάρχου κ. Ελισάφ στη διάθεση όλων: Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού στην Κύπρο Λονδίνο, της Παιδείας στην πόλη Casscais της Πορτογαλίας και Ρίγα Λετονίας, της διαχείρισης αποβλήτων στη Γερμανία, του Περιβάλλοντος στη Λάρνακα της Κύπρου, Τορίνο - Ιταλία και Βρυξέλλες, των Έργων στις Βρυξέλλες και Βαρκελώνη - Πορτογαλία, της Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ στη Βαρκελώνη και ο δήμαρχος στο Παρίσι.

ΑΠΟ αυτά τα πολυδάπανα ταξίδια, σε τι ακριβώς ωφελήθηκαν τα Γιάννινα; Πόσο συνέβαλλαν στην εξέλιξή τους, στη χάραξη νέας πορείας; Ή έστω υιοθέτηση πρακτικών άλλων Δήμων της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών που πληρώνουν και τα ταξίδια- που περισσότερο με αναψυχής μοιάζουν παρά με εργασίας; Απέκτησαν μήπως κάποιες εμπειρίες οι ταξιδιώτες και τις κάνουν πράξη εδώ; Ξέρετε τι λέμε; Να στρωθούν στη δουλειά και να αφήσουν κατά μέρος τα παραμύθια που ξεφουρνίζουν και νομίζουν ότι πιστεύουμε. Άντε μπράβο...