Καλύτερα πρώτος…

on .

● Σε όλη την επικράτεια νοιώθουν «εγκλωβισμένοι» αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές, κυρίως… «γαλαζοπράσινοι»! Γνωρίζουν πως οι βουλευτικές εκλογές προηγούνται των περιφερειακών και αμφιταλαντεύονται, γιατί αποτυγχάνοντας στις πρώτες, δεν έχουν δικαίωμα να… επιχειρήσουν στις δεύτερες! Και όλοι τους έχουν, ως γνωστόν, το «πολιτικό μικρόβιο», πολλές φορές μεγαλύτερο και από τα προσόντα τους!

Θα ήθελαν να το είχαν… δίπορτο! Όμως, ο νόμος με τυχόν αποτυχία στις βουλευτικές που προηγούνται τους αφήνει… στο σπίτι τους! Και αυτοί είναι άνθρωποι της δράσης και της προσφοράς…

Είναι λοιπόν μεγάλο το δίλημμα! Έχεις κόσμο να σε «σπρώξει» προς το Κοινοβούλιο ή δεν συμμετέχεις και ρίχνεις το βάρος στις Δημοτικές εκλογές; (Αν και η θέση μας είναι πως στο Δήμο και την Περιφέρεια η προσφορά του θα είναι πιο ουσιαστική!).

Βέβαια, το Κοινοβούλιο έχει μεγαλύτερη αίγλη και το… κίνητρο είναι πιο ισχυρό για τον υποψήφιο! Έχει ο βουλευτής άλλο… πρεστίζ, άλλη αναγνωρισιμότητα, άλλες απολαβές…

Τα πράγματα λοιπόν θα πρέπει να ζυγιστούν καλά από… τους «γαλαζοπράσινους» υποψήφιους, γιατί εκεί θα υπάρξει και ο μεγαλύτερος «συνωστισμός»!

Μετράς «κουκιά», αποδοχή στην κοινωνία και… αξιολογείς τους «αντιπάλους σου»!

Εάν σε ένα ψηφοδέλτιο για το Κοινοβούλιο είσαι, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το… Κατάρ και οι αντίπαλοί σου είναι η Γαλλία και η Βραζιλία, τότε κάνεις πίσω! Δεν θέτεις υποψηφιότητα για τη Βουλή, προτιμάς το Δήμο!

Και έτσι ασπάζεσαι τη λογική: Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.