Ζεστά νέα…

on .

 - Άντε μπάρμπα Μήτσο, πάλι «σου έφεξε», τυχερός είσαι! Εκεί που έσκαβες στο χωράφι, στο χωριό της γυναίκας σου στα Γιάννενα, βγάζοντας πατάτες και κρεμμύδια, τώρα ακριβώς κάτω απ’ το χωράφι σου υπάρχει άφθονο πετρέλαιο! Το είπαν οι επιστήμονες, το… διατυμπάνισε και ο Υπουργός! Ο Νομός Ιωαννίνων έχει πολύ πετρέλαιο! Μπορεί να καλύψει για 10 χρόνια τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρης της χώρας!

Και όπως αντιλαμβάνεσαι, του είπε ο Θύμιος, η πετρελαιοπαραγωγός περιοχή έχει και τα… ειδικά προνόμια!

Θα ανοίξουν δουλειές και θα δουλέψουν οι ντόπιοι νέοι… (Πού είναι; Ξενιτεύτηκαν!) Η περιοχή μας, όπου υπάρχει καθώς λένε το μεγαλύτερο κοίτασμα, θα έχει δωρεάν θέρμανση για 10 χρόνια! Δεν θα υπάρχει… «Ντάτσουν» στην περιοχή που δεν θα είναι «φουλαρισμένο» με πετρέλαιο! Δεν πρόκειται να δεις… ακίνητο αυτοκίνητο στο χωριό!

Τόσα χρόνια Μήτσο, εάν είχαμε ανοίξει… λαθραία από μία μικρή ιδιωτική γεώτρηση, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά…

Μόλις βγουν και άλλα «κοιτάσματα», σε άλλες περιοχές της χώρας, τότε θα μας κάνουν… τεμενάδες όλοι οι Ευρωπαίοι, που όλα τα τελευταία χρόνια μας είχαν φλομώσει στα μνημόνια!

Εκτός εάν και εδώ «στραβώσει» το κλίμα, όπως και σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες και δούμε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, μέσα στα πλούτη και στην ευημερία και τους πολλούς, στη φτώχεια και τη δυστυχία!

Προς το παρόν ο Μήτσος… πρόσταξε τη γυναίκα του: Γυναίκα, μέχρι να βγει το δικό μας πετρέλαιο… ρίξε δυο ξύλα στη σόμπα, γιατί αγρίεψε ο καιρός! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.