Έμεινε μόνη της…

on .

● Θυμάστε την τελευταία διετία εκείνον τον «τηλεοπτικό συνωστισμό» των λοιμωξιολόγων; Στα κανάλια γινόταν το… αδιαχώρητο, από άντρες και γυναίκες λοιμωξιολόγους! Τους ξέραμε όλους με τα μικρά τους ονόματα, ποιον… είχαν μπατζανάκη, ποιο ήταν το αγαπημένο τους φαγητό που τους έφτιαχνε η… πεθερά στο κυριακάτικο τραπέζι! Είχαμε αποκτήσει μία μεγάλη οικειότητα μαζί τους!

Τώρα, έχουν εξαφανιστεί! Έμεινε μόνη της η Ματίνα και δίνει τη μάχη της ενημέρωσης για… το 6ο, το 7ο ή το 8ο κύμα, χάσαμε… τα νούμερα! Εκτός εάν η καλοκαιρινή περίοδος, χαρακτηριστεί ως… η «ανάπαυση του πολεμιστή» και εμφανιστούν ομαδικά, λίγο πριν τις γιορτές, για να μας φτιάξουν… τη διάθεση!

Βέβαια ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί γύρω μας, αλλά σαν… θωρακισμένοι εμβολιαστικά, που είμαστε θα τον αντιμετωπίσουμε! Και ο Έλληνας το πήρε απόφαση πως είτε το θέλει, είτε όχι, είναι αναγκασμένος να ζήσει μαζί με τον κορωνοϊό! Προβληματίζεται βέβαια με τις δόσεις του εμβολίου, που τείνουν να φτάσουν τον αριθμό των δόσεων του… τραπεζικού δανείου, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει και τις επιστημονικές συστάσεις!

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των λοιμωξιολόγων… θα πυκνώσουν! Η ενημέρωση… χωρίς φόβο, καλή είναι! Εξάλλου ο Έλληνας το πήρε απόφαση: Πειθάρχησα, φυλάχτηκα, εμβολιάστηκα, λέει… Ας ελπίσουμε πως θα τη… σκαπουλάρουμε, από τον ιό! Εξάλλου, οι επιστήμονες έδωσαν «μάχες» να μας σώσουν από τον κορωνοϊό!

Από τον… ιό της ακρίβειας, ποιος μπορεί να μας σώσει;

Βλέπετε στην πολιτική δεν υπάρχουν… ούτε Αλμπέρτ Μπουρλά, ούτε Σωτήρης Τσιόδρας! 

Θα το παλαίψουμε μόνοι μας… Εξάλλου στη ζωή, μόνος σου έρχεσαι και μόνος σου φεύγεις…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.