Αδήλωτη απόδειξη…

on .

 Μπράβο... Έλληνα φορολογούμενε! Μπράβο... που κατάλαβες ότι η φοροδιαφυγή είναι παράνομη! Μπράβο… που «κατέβασες» την εφαρμογή «appodixi» με την οποία μπορείς να «καρφώσεις» απευθείας στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματία που σου έκοψε μεν απόδειξη αλλά ίσως δεν την δήλωσε. Δημοσιευμένο άρθρο στον Εθνικό τύπο αναφέρει πως με την έναρξη της εφαρμογής περισσότεροι από 60.000 κατέβασαν το «appodixi». 

Μπράβο... που κατάλαβες πλέον ότι ΔΕΝ μπορείς να παζαρεύεις το ποσό το οποίο θα σου ζητά ο επαγγελματίας, που τελειώνει με το «πόσο θα μου κοστίσει με απόδειξη;» και «πόσο χωρίς απόδειξη;».

Μπράβο… που θα καταδείξεις τον αμαρτωλό επαγγελματία με αμοιβή από την κυβέρνηση (ακούσθηκε μέσω τύπου για επιβράβευση έως 2000 ευρώ όποιου η αναφορά οδηγήσει σε πρόστιμα από την ΑΑΔΕ για φορολογική παράβαση). Μπράβο… που τελικά θέλεις να δείχνεις και συ ακριβώς τι και πόσα περιέχει το «πλαστικό σου πορτοφόλι» γιατί το ηλεκτρονικό χρήμα δεν κρύβεται.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω ήταν φυσικά και επακόλουθα ότι θα συνέβαιναν. Δεν γινόταν να ακούμε συχνά - πυκνά από διάφορους «επαγγελματίες» ότι δεν θα «πάρουν σύνταξη καλή» ή ότι «δεν βγαίνουν από τα έξοδα» αλλά στην καθημερινότητα της γειτονιάς γνωρίζαμε για σπίτι εδώ, σπίτια στα παιδιά, ίσως κάτι παραθαλάσσιο, αυτοκίνητα κλπ. 

Όλα αυτά, ωστόσο, θα μπορούσαν πολύ απλά από την κυβέρνηση να γίνουν χωρίς να «επιζητά» από τον κάθε πολίτη να «ελέγξει» ΑΝ η απόδειξή του δηλώθηκε! Θα μπορούσε να το επιβάλλει «εν μία νυκτί» νομοθετώντας το: «Ελληνίδες & Έλληνες, από αύριο το πρωί δεκτές θα γίνονται οι συναλλαγές ΜΟΝΟ με πλαστικό χρήμα και μετρητά ΓΙΟΚ. Τσίχλα θες... με κάρτα. Αυτοκίνητο θες... δόσεις με κάρτα, βάψιμο στο σπίτι θες ...με κάρτα, αγορά σπιτιού θες ...αμέτρητες δόσεις με κάρτα».

Αμοληθείτε λοιπόν στο κυνήγι της «αδήλωτης απόδειξης» αλλά ΜΗΝ ξεχνάτε ότι όποιον «επαγγελματία» καρφώσετε, η ΑΑΔΕ θα επιβάλλει πρόστιμο γνωστοποιώντας του για ποιο λόγο του το επιδίδει, άρα θα γνωρίζει και ποιος τον «κάρφωσε»! Καλή επιτυχία! 

(Βραδέτο Ζαγοριού)