Το ξεχασμένο πάρκο…

on .

Η πόλη μας είναι όμορφη, ελκυστική για τον κόσμο και φορτωμένη με πλούτο από μνημεία ιστορικά, από παραδόσεις και από μοναδικό πολιτισμό. Αλλά και το όλο περιβάλλον της, οικιστικό, πολεοδομικό, η λίμνη, το κάστρο δημιουργούν μια πόλη ζηλευτή. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, ύστερα και από την ολοκλήρωση των μεγάλων δρόμων, έρχεται πολύς κόσμος σε όλες τις εποχές και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Σήμερα η λιμνογέννητη πόλη μας εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο μεγάλο κέντρο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αυτή η εικόνα δημιουργεί σοβαρές υποχρεώσεις στην κάθε φορά Δημοτική Αρχή, αφού χρειάζεται διαρκώς να προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις και να ετοιμάζεται για μελλοντικές ανάγκες. Και είναι ευτύχημα που η τωρινή Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Ελισάφ αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε βάθος και παρεμβαίνει με ευθύνη έτσι ώστε ο Δήμος να αλλάζει εικόνα από μέρα σε μέρα και να βρίσκει πόρτες ανοιχτές παντού. Τούτο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης το βλέπει και το ζει καθημερινά. Η πόλη μας και τα χωριά έχουν μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο και ποικίλα έργα ολοκληρώνονται, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής μας και γενικά της λειτουργίας τους.

Βεβαίως οι αντιπολιτευόμενοι προτάσσουν το παραταξιακό συμφέρον όπως συνήθως συμβαίνει στην ελληνική πολιτική ζωή. Όμως εμείς οι πολίτες νιώθουμε ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουμε να υλοποιείται ένα σοβαρό πρόγραμμα σε πολλά επίπεδα. Επομένως η κρίση και η αξιολόγηση των συμπολιτών θα βασίζεται σ’ αυτά που βλέπει και όχι σε λόγια πτερόεντα Και τέλος υπάρχει στον καθένα και η υποχρέωση να συγκρίνει την τωρινή Δημοτική Αρχή με την προηγούμενη και η εξίσωση θα φωτίσει την αλήθεια.

Μ’ αυτές τις σκέψεις δεν υποστηρίζουν ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και επομένως εμείς πρέπει μόνο να χειροκροτούμε. Υπάρχουν καθυστερήσεις, αβλεψίες και λάθη ακόμη. Ένα από τα ζητήματα που δεν έχει αντιμετωπισθεί είναι και η εικόνα ή μάλλον κατάσταση του πάρκου που βρίσκεται έξω από το κάστρο προς το λιμάνι με τα πλοία. Σ’ αυτόν τον θαυμάσιο χώρο η εικόνα είναι θλιβερή. Παγκάκια σπασμένα, σκουπίδια πολλά, έλλειψη φωτισμού και καταφύγιο για σωματικές ανάγκες.

Πρόκειται για χώρο, όπου διέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο κόσμος περίπου το χρόνο. Μπορεί να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, αφού η θέα του είναι καταπληκτική και μικρή η απόσταση από τη λίμνη, από το κάστρο και από τα αναψυκτήρια.

Γι’ αυτό θα πρέπει ο Δήμος όμως να συντάξει την αναγκαία μελέτη και να προχωρήσει στην εφαρμογή της. Άλλωστε εκτιμώ ότι θα χρειαστούνε όχι πολλά χρήματα για την αντικατάσταση των σπασμένων και για τη συμπλήρωση του φωτισμού. Και είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητος αυτός ο χώρος, που αποτελεί τμήμα του Μώλου.

Όλοι βλέπουμε ότι όποιος επισκέπτεται το Κάστρο, το Νησί και τον Μώλο, υποχρεωτικά θα περάσει από το πάρκο αυτό. Άρα με τον καλλωπισμό του ο Δήμος προσφέρει σημαντική υπηρεσία και στους Γιαννιώτες και στους επισκέπτες. Και νομίζω ότι η αξιοποίησή του έχει και κοινωνική διάσταση, αφού θα μπορεί όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να καθίσει σε καφετέρια να απολαμβάνει τον παραλίμνιο χώρο, καθισμένος στα παγκάκια αυτού του «ξεχασμένου πάρκου».

Είμαι βέβαιος ότι η Δημοτική Αρχή σύντομα θα παρέμβει και θα δώσει την πρέπουσα λύση, αφού έχει αποδείξει ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη να δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και να απαντά στις υποδείξεις των συμπολιτών.