Οι διαρρήκτες - εφοριακοί και η κατάλυση του Συντάγματος...

on .

 ΤΩΡΑ μάλιστα, μόνο αυτό μας έλειπε για να θεωρείται οργανωμένη η χώρα! Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι εφοριακοί μπορούν να εισβάλλουν στα σπίτια πολιτών που οφείλουν πάνω από πεντακόσια ευρώ! Δε θα έρχονται για επίσκεψη αβροφροσύνης και για καφέ, αλλά για να ψάξουν λέει αν υπάρχουν κρυμμένα χρήματα, οπότε θα τα κατάσχουν, όπως και κοσμήματα, πίνακες αξίας και ο,τιδήποτε άλλο θελήσουν! Μόνο τη νύχτα δε θα μπαίνουν, Σαββατοκύριακα και αργίες. Τις άλλες ημέρες όμως μπορούν μέχρι και να παραβιάζουν τις πόρτες, όπως οι διαρρήκτες, με μόνη διαφορά ότι η παραβίαση θα γίνεται παρουσία αστυνομικού ή δικαστικού επιμελητή και όποιοι πολίτες αντιστέκονται θα συλλαμβάνονται!

ΤΟ Σύνταγμα βεβαίως ορίζει ότι η κατοικία αποτελεί απαραβίαστο άσυλο και πως μόνο με απολύτως αιτιολογημένο ένταλμα Εισαγγελέα και με την παρουσία του μπορούν τα όποια κρατικά όργανα να μπούνε. Τώρα θα μας πείτε ότι το Σύνταγμα το έχει πλειστάκις κουρελιάσει η εξουσία, με κραυγαλέα παραδείγματα την περίοδο της οικονομικής κρίσης με τα μνημόνια και την κατάπτυστη δανειακή σύμβαση και πρότινος με τα «μέτρα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία όμως είναι εδώ και σκοτώνει. Αλλά στα σπίτια με το «έτσι θέλω» έμπαιναν μόνο οι κατακτητές και οι ληστές. Όχι όμως και οι υπάλληλοι του κράτους, τους οποίους εμείς όλοι πληρώνουμε! 

ΑΝ νομίζουν οι νομοθετούντες - με εντολή της κυβέρνησης- βουλευτές, ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, πλανώνται πλάνην οικτράν ή άλλως πως, είναι μακριά νυχτωμένοι. Οι προνομιούχοι, βολεμένοι και αποχαυνωμένοι από τα προνόμιά τους και τη χλιδή που τους παρέχει η εξουσία, γνωρίζουν αν αυτή η ληστρική, γκανκστερική μέθοδος εφαρμόζεται σε κάποια δημοκρατία της Δύσης, πλην των ολοκληρωτικών καθεστώτων; Πουθενά! Γνωρίζουν πολλούς Έλληνες που δεν οφείλουν στο αδηφάγο Δημόσιο πεντακόσια ευρώ; Όλοι οφείλουν με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτέλεσμα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, της αυθαίρετης μείωσης αποδοχών, του διετούς lockdown άρα και της διετούς απραξίας, της κατά καιρούς κακής οικονομικής πολιτικής, της αλόγιστης αύξησης των τιμών στα καύσιμα- τρόφιμα- ηλεκτρικό.

ΜΕΣΑ λοιπόν σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, που οδηγεί πολλούς σε απόγνωση για το πώς θα επιβιώσουν, έρχεται η Πολιτεία να διαλύει ό,τι απέμεινε στον Έλληνα, το οικογενειακό του άσυλο! Δεν φτάνει λοιπόν που θα χρωστάς, θα είσαι άνεργος, που θα ξεπαγιάζεις και θα πεινάς, θα βλέπεις και τους εφοριακούς να σου σπάνε την πόρτα και να αρχίσουν να ψάχνουν μήπως και έχεις κρυμμένα χρήματα- κοσμήματα! Λες και αν είχες δε θα πλήρωνες ή θα καθόσουν χωρίς πετρέλαιο και λίγη ζεστασιά! Τον αντίλογο τον γνωρίζουμε· υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν και δεν πληρώνουν. Ασφαλώς, αλλά αυτοί δε θα έχουν τα χρήματα στο σπίτι, αλλά ασφαλή κάπου στο εξωτερικό! Στα στρώματα και σε ...ανθοδοχεία τα βάζουν κάποιες γιαγιάδες κι ό,τι φυσικά απομείνει από την εξευτελιστική σύνταξη που τους χορηγεί η ανάλγητη Πολιτεία.

ΝΟΜΟΙ χωρίς ανθρωπιά είναι άδικοι και αχρηστεύονται στην πράξη από τους απελπισμένους και οργισμένους πολίτες. Κυβέρνηση που δε λαμβάνει υπόψη της την γενική περί δικαίου αντίληψη, έστω και μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένη τουλάχιστον να παραδίδεται στη λαϊκή χλεύη. Αυτή η κυβέρνηση που διατείνεται ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και τις αγωνίες της, πιστεύει ότι με το συγκεκριμένο μέτρο θα λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα; Αν ήθελε να είναι πειστική, ας υποχρέωνε τα κόμματα π.χ. της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εξοφλήσουν τα χρέη τους (χρήματα δικά μας είναι) που συνολικώς ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, να μην άφηνε να παραγραφούν τα αδικήματα της φυγάδευσης στο εξωτερικό εκατοντάδων δις παρανόμων (π.χ. λίστα Λαγκάρντ). 

ΑΝ το έπραττε, τότε θα λέγαμε ότι ναι, υπάρχει ίση μεταχείριση και ευνομία. Εδώ όμως παρατηρείται το φαινόμενο να καταληστεύεται το κράτος και να μην αγγίζει κανείς τους άρπαγες. Δείτε για παράδειγμα το σκάνδαλο με τη Siemens και τις μίζες εκατομμυρίων σε κόμματα και πρόσωπα. Όλοι αθώοι, παραγράφτηκε λέει το έγκλημα! Σκεφτείτε ότι ο Τσουκάτος άλλοτε ισχυρός άνδρας και ταμίας του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκε ότι η Siemens έδωσε ένα εκατομμύριο μάρκα που μπήκαν στα ταμεία του ΣοσιαΛηστρικού Κινήματος και δεν ίδρωσε το αφτί κανενός μηδέ εισαγγελέων και δικαστών! Και έχουν το θράσος να στείλουν εφοριακούς στα σπίτια των πολιτών να ψάχνουν για φραγκοδίφραγκα, που μπορεί να τα έχουν για φάρμακα ή να τα στείλουν στο παιδί που σπουδάζει! Σκέτη ξεφτίλα...