«Φιλάνθρωπος» ο Μητροπολίτης!

on .

ΣΕ πανηγυρικούς τόνους, με κάμερες και φωτογράφους ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε τους Γιαννιώτες ότι η Μητρόπολη έδωσε χρήματα ως ενίσχυση στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και στο Γηροκομείο της. Προέρχονται, είπε περιχαρής, από τα κληροδοτήματα της Μητρόπολης τα οποία εξυγιάνθηκαν. Ποια άραγε και τι γίνεται με τα λεγόμενα Αγαθοεργά Καταστήματα και τα κληροδοτήματά τους;

ΕΤΣΙ, όπως παρουσίασε το θέμα, ήταν ως να προέβαινε σε αγαθοεργία και του οφείλονται ευχαριστίες έως και ευγνωμοσύνη. Απέφυγε επιμελώς να πει ότι επρόκειτο για βασική υποχρέωση της Μητρόπολης, δεδομένου ότι ο διαθέτης όριζε ότι πρέπει να στηρίζεται οικονομικά π.χ. το συγκεκριμένο νοσοκομείο και το Γηροκομείο, το οποίο είναι της Μητρόπολης και άρα υποχρέωσή της να το συντηρεί. Όπως κάνει ο Μητροπολίτης με τις επιχειρήσεις του, που δεν μας λέει προς τα που οδεύουν τα έσοδά τους.

Η πονηρία είναι αμαρτία, αλλά δείχνει να τη διαθέτει εν αφθονία ο κ. Μάξιμος. Θέλησε να φανεί ότι νοιάζεται, ότι προβαίνει σε πράξεις φιλάνθρωπες, ύστερα από τόσα που του καταμαρτυρούν για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αλλά και αν υποτεθεί ότι προέβη σε γενναιόδωρη και μεγαλόψυχη κίνηση, ήταν ανάγκη να το διατυμπανίσει; Μάλλον ο πύρινος λόγος του Ιησού δεν τον αγγίζει που διακήρυττε: «...Σου δε ποιούντος ελεημοσύνη, μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου...»!