Η διαφθορά στο «κόκκινο» και η Δικαιοσύνη πολύ «τυφλή»!

on .

 ΟΤΑΝ εμείς λέμε ότι η διαφθορά στη χώρα μας δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο, ορισμένοι λένε ότι υπερβάλλουμε. Να όμως που τα γεγονότα δυστυχώς μας δικαιώνουν και πιστοποιούν με το χειρότερο τρόπο αυτό που γνωρίζουν όλοι. Ότι έχει μέχρι τις ημέρες μας ισχύ η άποψη του νομοθέτη της αρχαιότητας Σόλωνα, πως... «οι νόμοι είναι σαν το ιστό της αράχνης· πιάνει τα μικρά έντομα και τα μεγάλα τον τρυπούν και φεύγουν»! Να, δείτε τι έγινε με το σκάνδαλο του χρηματισμού από τη Siemens κομμάτων, πολιτικών, παραγόντων του δημοσίου βίου. Αθώοι όλοι και οι περισσότεροι λόγω παραγραφής του αδικήματος!

ΟΜΩΣ, όταν στην πρωτόδικη διαδικασία οι δικαστές έριξαν ποινές διακοσίων και πλέον χρόνων, στο Εφετείο δεν είδαν ούτε ένα αδίκημα! Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή οι πρώτοι δεν ήξεραν τι τους γίνεται ή οι δεύτεροι που λειτούργησαν ως εκπρόσωποι του διεφθαρμένου συστήματος! Διαλέγετε και παίρνετε. Διότι, επί παραδείγματι, δεν προβλημάτισε κανένα δικαστή η παραδοχή του κ. Τσουκάτου (αλλοτινού «στρατηγού» και ταμία του ΠΑΣΟΚ) ότι εισέπραξε για λογαριασμό του «Κινήματος» ένα εκατομμύριο μάρκα; Η ομολογία της εταιρίας ότι δωροδοκούσε κι άλλα κόμματα,  πολιτικούς και στελέχη, δεν ελήφθη υπόψη καίτοι συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση για τις πράξεις της;

ΟΛΟΙ αθώοι λοιπόν, βεβαίως και ο κ. Χριστοφοράκος που είχε φυγαδευτεί από τη χώρα για να μη συλληφθεί! Μα αφού παραγράφηκαν, θα πείτε, τα αδικήματα τι θα έπρεπε να γίνει; Τι να γίνει; Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με όποια χάλια έχει και να τιμωρηθούν οι εισαγγελείς και δικαστές που άφησαν να περάσουν άπρακτες οι προθεσμίες. Αυτό να γίνει κι αφού ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες κυβέρνηση και ηγεσία του Αρείου Πάγου! Είναι κάτι περισσότερο από προκλητική αυτή η δικαστική απόφαση, την ώρα που απλοί πολίτες τρέχουν και δε φτάνουν στα δικαστήρια, χωρίς να υπάρχει περίπτωση παραγραφής και του πλέον ασήμαντου αδικήματος, για να δικαιώνεται συνεχώς ο νομοθέτης Σόλων.

ΑΛΛΑ μόνο στην Αθήνα συμβαίνουν αυτά; Φυσικά και όχι! Υπάρχουν και στα Γιάννινα τέτοια φαινόμενα προστασίας ισχυρών πολιτικών παραγόντων από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα δε κι από τις στήλες του «Πρωινού Λόγου» έχουμε περιγράψει τι περίπου γίνεται και πως θα πρέπει να γίνει έλεγχος από τον Άρειο Πάγο για τη διαπλοκή και την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας Δικαίου! Βεβαίως και τα καταγγείλαμε και στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας, αλλά συνήθως  «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει». Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά έτσι είναι κι αν εισαγγελείς και δικαστές πιστεύουν ότι τους αδικούμε, ας μας καλέσουν για εξηγήσεις. Για να τους αποδείξουμε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έπραξαν το καθήκον τους ή έστω ότι άφησαν περιθώρια για να παρερμηνευτούν οι αποφάσεις τους.

ΟΜΩΣ η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ταυτίζεται με τα πρόσωπα που την αποδίδουν ή προσπαθούν τουλάχιστον. Η Δικαιοσύνη είναι αξία υπέρτατη και ιδέα. Αν κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας το επιτύχει, οι αποφάσεις του να είναι πάντοτε συμβατές μαζί της, θα είναι ένας πολύ καλός δικαστής και εισαγγελέας. Δεν το προσπαθούν όμως! Αν οι προαναφερθέντες διάβαζαν τις τοπικές εφημερίδες και τα site, σίγουρα θα έστελναν στο εδώλιο πολλούς που περιφέρουν την αχρειότητά τους κορδακιζόμενοι. Δεν το κάνουν και για αυτό έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι συμβαίνει στην Ηπειρωτική κοινωνία! Ως να μη ζουν στον ίδιο πλανήτη με όλους εμάς, απαξιούντες να ασχοληθούν με τα δρώμενα.

ΕΜΕΙΣ πάντως θα επιμένουμε στο να παρουσιάζουμε τα γεγονότα χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και να λέμε την αλήθεια. Βεβαίως κάτι ήξερε ο Τζώρτζ Όργουελ όταν έγραφε «Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική»! Είχε προηγηθεί ο Βολταίρος που σημείωνε «Είναι πολύ επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο»! Ας το λάβει υπόψη του και ο «Πρωινός Λόγος», που διακινδυνεύει πολλά παρουσιάζοντας την αλήθεια και που μας επιτρέπει να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας. Αλλά, αληθινή δημοσιογραφία χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει και θα πρέπει όποιος αγαπά πραγματικά τον τόπο του και σέβεται το προνόμιο της άρθρωσης δημόσιου λόγου, να ξέρει να δυσαρεστεί τους εξουσιαστές, όποιοι κι αν είναι...