Λάθος πληροφόρηση…

on .

Ένα… κομβόι από Ντάτσουν, κατέβαινε προχτές από την Άνω Ραχούλα, με κατεύθυνση προς την κωμόπολη όπου… εδρεύει η υπηρεσία, η υπεύθυνη για την… αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών! Η υπηρεσία έχει τα γραφεία της δίπλα στο Δημαρχείο.

Όλα τα Ντάτσουν είχαν επάνω τους, από ένα παλιό και σκουριασμένο ψυγείο! (διαπιστώθηκε, πως σε όλη τη διαδρομή, κανένα Ντάτσουν δεν… έσερνε γαϊδουράκι!)

Αυτή η λάθος πληροφόρηση, που τους έδωσε ο Θύμιος, ήταν που τους έβαλε σε μπελάδες! Τους είπε, πως άκουσε από… υπεύθυνα χείλη, πως πρέπει να κατεβάσουν όλοι τα παλιά τους ψυγεία, στην αντίστοιχη υπηρεσία στην κωμόπολη, ακριβώς δίπλα απ’ το Δημαρχείο!

Έγινε… μέγας συνωστισμός από… ψυγεία και Ντάτσουν! Ο Δήμαρχος, που είναι και ολίγον εύσωμος, δε χωρούσε να περάσει στο γραφείο του! Βγήκε όμως ο υπάλληλος και τους είπε: Φορτώστε τα! 

Ο έλεγχος, λέει ο νόμος, πρέπει να γίνει στο σπίτι του καθενός! Επί τόπου να δούνε, αν λειτουργεί το ψυγείο, αν έχει… πόρτες και ρόδες μετακίνησης!

Όλοι έβριζαν το Θύμιο, που τους κουβάλησε στην κωμόπολη!

Πήραν λοιπόν το δρόμο της επιστροφής… Ενός φουκαρά, του έπεσε το ψυγείο στο δρόμο και τώρα ξέρει πως δύσκολα θα γίνει αλλαγή!

Ο μπάρμπα Μήτσος στην επιστροφή, 200 μέτρα από το χωριό, έμεινε από βενζίνη! Δεν είχε πάρει ακόμη και την τελευταία δόση της επιδότησης καυσίμου, του… άναψε το «λαμπάκι» και σε λίγο έσβησε η μηχανή! Κοίταξε αμήχανα δεξιά και αριστερά και είδε σε ένα χωράφι, δύο γαϊδουράκια! Σκέφτηκε να τα… βάλει μπροστά, να «τραβήξουν» το όχημα! Αυτομάτως όμως εγκατέλειψε αυτή τη σκέψη, ενθυμούμενος τον… άλλον που «έσερνε» το γαϊδουράκι, με ίδιο όχημα, διαφορετικού όμως χρώματος…

Το Ντάτσουν του Μήτσου, έμεινε εκεί, μέχρι να πάρει την… άλλη εβδομάδα, τη νέα επιδότηση βενζίνης!

Όσο για το παλιό ψυγείο, το πέταξε σε… παρακείμενη χαράδρα! Εξάλλου, πως να το δοκίμαζε ο υπάλληλος στην μπρίζα; Αφού το ρεύμα στο σπίτι, είναι κομμένο!

Εδώ είναι που λένε: Τους… άλλαξαν τα φώτα! Η «αλλαγή» του ψυγείου… παίζεται!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.