Κι ακόμη παραπέρα…

on .

Αυτός ο Ερντογάν, πρέπει να έχει εκτός των άλλων, μεγάλη μανία με… τις ατάκες και τα λογοπαίγνια! Αλλιώς, πως να εξηγηθεί η φράση τους προς την Ελλάδα:

- Θα έρθω κάποιο βράδυ! Μας θυμίζει τη φράση: Βάλε λάδι και έλα βράδυ! (σιγά μεγάλε…) Γίνεται σοβαρή πολιτική με… σεξουαλικά υπονοούμενα; Μπορεί βέβαια να… βολεύεται καλύτερα το βράδυ, γιατί την ημέρα… εργάζεται άοκνα για το λαό του! (μα ο λαός του, «καρβέλια ονειρεύεται», λόγω πείνας!) Δεν μας εξήγησε όμως, θέλει να έρθει το βράδυ… κανονικά από την πόρτα ή… θα πηδήξει απ’ το παράθυρο; Να αφήσουμε το κλειδί απ’ έξω για… διευκόλυνση ή να πάμε να του βγάλουμε ένα αντικλείδι; Ερντογάν, αυτά τα λες στα σοβαρά ή σου ξεφεύγουν;

Οι δυο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους και μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά, σαν καλοί γείτονες! Εσύ, τι… ξεσάλωσες και κάθε μέρα ζητάς, ό,τι δεν σου ανήκει; Βγάζεις χάρτες «δικής σου έμπνευσης», τους… στολίζεις και με ένα φέσι και ονειρεύεσαι… αυτοκρατορίες! Ρίχνεις στις θάλασσες ερευνητικά σκάφη, ψάχνοντας τον κρυμμένο θησαυρό! Εάν αυτά τα πλοία, τα είχες κάνει… κρουαζιερόπλοια, ο τουρκικός λαός θα ευημερούσε και θα σου έλεγε και ένα «μπράβο»! Τώρα όμως, ετοιμάζεται να σε στείλει στην αντιπολίτευση! (κι ακόμη παραπέρα…)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.