Ουδέν… κρυπτόν!

on .

 Είναι γνωστή η φράση «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», που στη σημερινή μας εποχή, μπορεί να αλλάξει και να γίνει, ουδέν κρυπτόν από… την κάμερα! Τα πάντα καταγράφονται, από οποιον-

δήποτε, στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν γλιτώνει κανείς από την τεχνολογία! Το κινητό τηλέφωνο, τελευταίας τεχνολογίας, έφτασε και στο… τελευταίο χωριό της χώρας!

Οι νέοι έχουν εξοικειωθεί, αλλά… και εθιστεί πάρα πολύ!

Αλλά και οι γέροι δεν πάνε πίσω… Υπάρχουν ηλικιωμένοι, που αφήνοντας στην άκρη… το χαμομήλι, βγάζουν το κινητό και «τραβούν» εικόνες και στιγμιότυπα… πάσης φύσεως! Ο παππούς και η γριά στο χωριό, έχουν από ένα κινητό… να!

Ο πρώτος το έχει… στην κωλότσεπη και όταν δει κάτι αξιόλογο το βγάζει και το ενεργοποιεί!

Η γριά το έχει στην τσέπη της ποδιάς και είναι πάντοτε σε… ετοιμότητα! Να, προχθές «τράβηξαν» ένα αδέσποτο σκύλο, που δάγκωσε στον πισινό, άλλη γριά! (αυτή βρήκε μπροστά του…)

Ο γέρος βιντεοσκόπησε ένα κτηνοτρόφο, που βασάνισε ένα γαϊδουράκι! Αυτό το γαϊδουράκι, κατέλαβε στα κανάλια των Αθηνών, 20 λεπτά από τα 60 των δελτίων ειδήσεων! (πρέπει να έχεις γαϊδουρινή υπομονή, για να παρακολουθήσεις όλες τις λεπτομέρειες, που φυσικά είναι κατακριτέες!)

Ό,τι και να κάνεις σήμερα, είναι σχεδόν απίθανο, να μη σε καλύψει κάποια κάμερα, γνωστού ή αγνώστου!

Να, η πρωθυπουργός της Φιλανδίας «δέχτηκε πυρά» εκ των έσω! (από φίλους της που δημοσιοποίησαν ιδιωτικές στιγμές από το πάρτι! Εάν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;) 

Αφού λοιπόν ο καθένας σήμερα, κυκλοφορεί με μια κάμερα στο χέρι, είναι εύκολο… να γλιτώσεις; Ακόμη και αν… βήχεις ή… πέρδεσαι στο δρόμο, κάποιο κινητό, μπορεί να σε καταγράψει! Βέβαια, μπορεί να καταγραφεί μόνο… ο ήχος, χωρίς εικόνα! Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι, πως το βίντεο… δεν μυρίζει! Έλεος πιά… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.