Φταίνε… οι Φινλανδοί!

on .

Θυμάμαι πως κάποτε είχες μία… καραμπίνα Μήτσο ή κάνω λάθος;

- Ναι Θύμιο, παλιά κυνηγούσα, μέχρι που ήρθε η… καραντίνα και σταμάτησα! Τώρα κάπου

χάθηκε, ίσως να μου την έχουν κλέψει και έχω μία.. υπόνοια! Νομίζω πως μου την πήραν αυτοί απέναντι, που έχουν το μεγάλο σούπερ μάρκετ!

Βέβαια το κυνήγι δεν άρχισε… Αλλά, αυτοί στο σούπερ μάρκετ είναι… οι μόνοι που «πυροβολούν» αυτόν τον καιρό!

Κάθε μέρα ρίχνουν «μπαλωθιές» στο… πορτοφόλι του Έλληνα! Αυτοί είναι το «Κράτος» σήμερα και όχι αυτό που ξέραμε ως τώρα!

Μπήκα προχθές το πρωί να πάρω ένα γάλα βιολογικό για τον εγγονό! Σαν… εγγονοφύλακες που είμαστε, φροντίζουμε και για το πρωινό τους! Η τιμή του γάλακτος λοιπόν 2,32 ευρώ!

Ξαναπήγα το απόγευμα στο σούπερ μάρκετ να πάρω ένα ακόμη γάλα για το πρωί. Όμως τώρα είχε άλλη τιμή! 2,52 ευρώ! Μέσα σε… 6 ώρες, πήρε 20 λεπτά αύξηση!

Και μόλις διαμαρτυρήθηκα γιατί συμβαίνει αυτό, ο «υπεύθυνος» μου είπε: Φταίει… ο Πούτιν!

- Καταλαβαίνω το… θυμό σου Μήτσο μου και ευτυχώς που σου έχουν κλέψει… την καραμπίνα!

Αυτό το σούπερ μάρκετ Μήτσο, του είπε ο Θύμιος, δεν σου πήρε μόνο την καραμπίνα, σου άδειασε εντελώς το πορτοφόλι και τώρα ετοιμάζεται να σου πάρει… και το σώβρακο!

Πρέπει λοιπόν να μπει «φρένο» σ’ αυτές τις αυξήσεις! Και το γάλα είναι ένα από τα εκατοντάδες προϊόντα που γίνονται άπιαστα! Διαφορετικά ο Έλληνας, θα πρέπει να αλλάξει τακτική!

Και σαν… ζωόφιλος που είναι, στο μπαλκόνι του, μαζί με το σκύλο να… ανεβάσει και μία… κατσίκα, ώστε να εξασφαλίσει το γάλα του εγγονού! Εκεί θα φτάσουμε…

Το κακό είναι πως τις αυξήσεις που τις ζούμε καθημερινά, μας τις… υπερτονίζει και η τηλεόραση και… επιδεινώνεται η κατάστασή μας!

Αλλά… μας χαλαρώνει αμέσως μετά, δείχνοντας την 36χρονη, πανέμορφη Φινλανδή Πρωθυπουργό Σάνα Μάριν, σε… μεγάλα κέφια, σε ιδιωτικό πάρτι, να «τα δίνει όλα»! (Η ιδιωτική ζωή του καθενός, δεν σχολιάζεται!).

Απλά… φταίνε οι Φινλανδοί! Έβγαλαν πρωθυπουργό μία πανέμορφη! Δεν… παρακολουθούν… τους Έλληνες;

Βγάλαμε εμείς ποτέ… όμορφο Πρωθυπουργό; (Υπήρξαν βέβαια… και εξαιρέσεις!).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.