Οι Ευρωπαίοι γέροντες…

on .

 Τελικά, το… ελληνικό δαιμόνιο, είναι αξιοζήλευτο! Μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάργηση της Ευρωπαϊκής εποπτείας και που το κάθε κόμμα εξουσίας, προσπαθεί… να καρπωθεί αυτή την επιτυχία, τώρα ξεκινούν, νέες τουριστικές πρωτοβουλίες! (ό,τι συγκεντρωθεί στον κρατικό κουμπαρά, καλό είναι…). Γίνεται λοιπόν προσπάθεια «γεροντικού τουρισμού» από την Ευρώπη, κατά τη χειμερινή περίοδο, τόσο στα ελληνικά νησιά, όσο και στην ενδοχώρα… Δεν είναι άσχημη ιδέα! Αφού ο κάθε ηλικιωμένος Γερμανός και γενικότερα ο κάθε βορειοευρωπαίος, θα κοιτάξει να… κρυώσει λιγότερο το χειμώνα (λόγω Πούτιν), η Ελλάδα με το καλό κλίμα, είναι η καλύτερη περίπτωση! Επιδιώκουν οι υπεύθυνοι του τουρισμού στην Ελλάδα να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο ως… το Φλεβάρη!

Έτσι, στις τουριστικές περιοχές θα δουλέψουν χειμωνιάτικα, τα ξενοδοχεία, τα ψητοπωλεία, αλλά… και τα φαρμακεία! Ε, ο κάθε γέρος – ευρωπαίος και η κάθε γερόντισσα, για να ξεχειμωνιάσει, λόγω ακρίβειας, στη χώρα μας, δεν θα χρειαστούν… τα φάρμακά τους;

Άλλος θα έχει… το σάκχαρό του, άλλος… την πίεση και τη μυωπία του και άλλος τον… προστάτη του! Όλοι περνάνε… απ’ το φαρμακείο!

Να λοιπόν που… ο Πούτιν έκανε το θαύμα του! Έμμεσα βοηθάει την Ελλάδα (τουριστικά…) και ας στείλαμε όπλα εναντίον του! Και ο Κικίλιας… τρίβει τα χέρια του!

Δυστυχώς, οι ευρωπαίοι γέροντες – τουρίστες, δεν αναμένονται στην περιοχή μας, γιατί εδώ στην Ήπειρο, έχουμε βαρύ χειμώνα!

Θα προτιμήσουν άλλες «ηπιότερες περιοχές»!

Αλλά και οι ίδιοι γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης μας!

Οι Ευρωπαίοι γέροντες – τουρίστες θέλουν καλά πεζοδρόμια να… περπατάνε και να μην παραπατάνε! Και εμείς δεν τα έχουμε… 

Θέλουν την πλατεία, «σημείο αναφοράς» και όχι να βγάζουν… φωτογραφίες της συμφοράς!

Άντε… να «σουλουπωθούμε» και να περιμένουμε του χρόνου, τους… γέροντες τουρίστες! Για φέτος, τα… «κεφάλια μέσα»!

Υ.Γ.: Το υστερόγραφο, δεν αφορά στον τουρισμό, αλλά στον αθλητισμό! Και η ελληνική περιφέρεια, τον τροφοδοτεί συνεχώς! Ο Μίλτος (Γρεβενά), η Ελίνα (Χαλκιδική), η Αντιγόνη (Καρδίτσα), πρωταθλητές Ευρώπης, σε μήκος, ακόντιο και βάδην αντίστοιχα! Μπράβο τους! Αθάνατη ελληνική επαρχία…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.