Στο… σκοτάδι!

on .

Τυπικοί στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, ο Μήτσος και ο Θύμιος, είπαν να κάνουν μία επίσκεψη στο φίλο τους το Σωτήρη, που γιόρταζε στις 6 Αυγούστου, του Σωτήρος! Η δική του όμως… σωτηρία και όλων μας, δεν φαίνεται στον ορίζοντα!

Ο Σωτήρης ζει με τη γυναίκα του στην άλλη άκρη του χωριού! Οι επισκέψεις στις γιορτές, γίνονται το βράδυ!

Ο Πρόεδρος της Ραχούλας, που… είναι κυβερνητικός, εφάρμοσε πρώτος και καλύτερος τα… ενεργειακά μέτρα, με δική του πρωτοβουλία! (Αν ξαναδεί τετραετία, να με φτύσετε…).

Οι δύο κολώνες της ΔΕΗ, που υπάρχουν απ’ τη μία άκρη του χωριού στην άλλη, ήταν χωρίς λάμπες! Σκοπίμως! Τις έβγαλε από μόνος του ο Πρόεδρος, να δείξει… καλή διαγωγή στην κυβέρνηση και να έχει το χωριό, το λιγότερο… ενεργειακό κόστος!

-Βρε Πρόεδρε, του είπαν και οι δύο με μια φωνή! Γιατί βιάζεσαι; Ακόμη και η Γερμανία δεν ξεκίνησε να… βυθιστεί στο σκοτάδι! Αυτή… από Σεπτέμβρη!

Φτάνοντας μεσ’ στο σκοτάδι, στο σπίτι του Σωτήρη, είχαμε την ίδια εικόνα…

-Του ευχηθήκαμε για την «ονομαστική του εορτή», του δώσαμε τα δώρα, μας έβαλε από ένα ποτό και καθίσαμε στο σαλόνι! Βλέπαμε… με δυσκολία ο ένας τον άλλον! Γιατί ο Σωτήρης, που έχει τρομοκρατηθεί από… τον πάροχο, στο σαλόνι που είχε ένα ωραίο φωτιστικό, οι τρεις λάμπες… ήταν βγαλμένες!

Με μια… λάμπα γίνεται γιορτή; Ο… πάροχος του έβαλε τις τρεις λάμπες… σε ένα παπούτσι!

Σε λίγο φύγαμε, γιατί είχαμε δρόμο μπροστά μας, μέχρι την άλλη άκρη του χωριού, μέσα στο σκοτάδι!

Και το κακό είναι πως το Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει και ο φίλος μας ο Παναγής! Ας ελπίσουμε, σε… μια φωτεινότερη γιορτή!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.