Πέτρινα χρόνια…

on .

Αυτές οι… μηχανορραφίες του Μήτσου ξεπέρασαν κάθε όριο! Κάποτε ήταν ο προύχοντας του χωριού, τώρα βρέθηκε και αυτός σε οικονομικά… τάρταρα! Όμως οι «κινήσεις» που κάνει έχουν το σκοπό τους! Δεν θέλει να «πέσει χαμηλά» στα μάτια των χωριανών του… Να μάθει δηλαδή ο κόσμος πως ζορίζεται και αυτός, ένας… πρώην πρόεδρος της κοινότητας! Πως βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας και της δυστυχίας! (Όπως και τόσοι άλλοι…).

Αυτόν τον εγωισμό τον έχει… Πάντα έδειχνε «πλούσιος» στο πορτοφόλι και στη συμπεριφορά του! (Άσχετα αν τελευταία είχε «περάσει» στους πληβείους της Ραχούλας!).

Τώρα μάλιστα, με τη μεγάλη οικονομική κρίση «έπιασε πάτο», αλλά δεν ήθελε να το δείξει!

Έτσι λοιπόν, όταν πήγαινε με το «Ντάτσουν» για ψώνια στην κωμόπολη, ενώ αγόραζε μια μικρή σακούλα προϊόντα, στην πλατεία του χωριού παρουσίαζε… άλλη εικόνα!

Κατέβαζε 6-7 σακούλες, προσποιούμενος πως δεν τον αγγίζει η κρίση! (Η ψυχή του το βίωνε…).

Και τι είχε μέσα στις σακούλες ο αθεόφοβος… Δεν θα το πιστέψετε!

Δεν άφησε… πέτρα για πέτρα στο δρόμο της κωμόπολης προς το χωριό!

Μαζί με τη μία σακούλα των τροφίμων… κουβαλούσε και τις πέτρες, για να… αντιληφθούν οι χωριανοί του την οικονομική επιφάνεια και πως δεν βρίσκεται… στην αφάνεια!

Την παλιά του… οικονομική ευρωστία, την «κρατούσε σφιχτά» για τα μάτια των χωριανών του!

Και ούτε ήθελε να πιστέψει πως και γι’ αυτόν ακόμη… ήρθαν τα «πέτρινα χρόνια»! (Άσχετα αν ο ίδιος έκανε και… πρακτική εφαρμογή…). 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.