Το… εμπεδώσαμε!

on .

 Το έχουμε… εμπεδώσει όλοι μας πως θα περάσουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα! Ένα χειμώνα γεμάτο εκπλήξεις… Αλλά, όπως λέει ο λαός, από Αύγουστο χειμώνα! Εν μέσω καύσωνα, αρκετές εταιρίες, κυρίως τροφίμων, «πήραν φωτιά» καλοκαιριάτικα!

Δεν κρατιούνται… Κάνουν αυγουστιάτικη επίθεση στο πορτοφόλι του Έλληνα, παίρνοντάς του και τα τελευταία ψιλά! Έπεσαν όλα στην «καμπούρα» του Έλληνα: Ρεύμα, βενζίνη, τρόφιμα, φόροι, επιστρεπτέες, μέχρι και τα… πυρομαχικά που προορίζονταν για… το Μπαγκλαντές, στην Ελλάδα «έπεσαν» γαμώτο! (Είναι επικίνδυνα; Όχι λένε οι ειδικοί… Ποιος τους πιστεύει; Πάντως στα χωράφια της Καβάλας, δεν «έπεσαν σοκολάτες»!).

Οι εταιρίες τροφίμων ξεκίνησαν το μεγάλο πάρτι! Είδη πρώτης ανάγκης για το νοικοκυριό, ξέφυγαν εντελώς! Κάθε μέρα, τώρα με τα «μπάνια του λαού», τα σούπερ μάρκετ δεν κάνουν άλλη δουλειά, απ’ το να αλλάζουν τις τιμές!

Όπου υπάρχει η ίδια τιμή, μην ξεγελιέστε… Λιγόστεψε το… βάρος του προϊόντος, για να δείξουν πως… ενδιαφέρονται για τον καταναλωτή!

Και δεν φτάνει μόνο ο «γενικός χαμός» που επικρατεί στην αγορά!

Οι δηλώσεις της Ματίνας και άλλων ειδικών, δεν μπόρεσαν να… εκτοπίσουν τον κορωνοϊό! Αυτός επιμένει και καλοκαιριάτικα…

Και ενώ ο Έλληνας πηγαίνει στο νοσοκομείο για άλλη ασθένεια, διαπιστώνεται πως είναι… θετικός και… αλλάζει κλινική! Τώρα έρχεται η νέα παραλλαγή… του Κένταυρου!

Αναμένεται λοιπόν ένας πολύ δύσκολος χειμώνας! (Οι… τουρμπίνες του Πούτιν, συνεχώς χαλάνε και το φυσικό αέριο δεν «κατεβαίνει»…).

Και μέσα σε όλα αυτά τα κακά που μας περικυκλώνουν, έρχονται και άλλα κακά νέα από την απογραφή! Είμαστε λιγότεροι, σαν Έλληνες, κατά 400 χιλιάδες! Η υπογεννητικότητα καλά κρατεί!

Ε, να μη «χαθούνε» και άλλοι Έλληνες το χειμώνα από το κρύο, την πείνα και τη δυστυχία!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.