Μπράβο τους, τα κατάφεραν!

on .

 ΕΝΤΑΞΕΙ, τα κατάφεραν οι διοργανωτές της υποδοχής και φιλοξενίας του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να μετατρέψουν μια ιστορική επίσκεψη σε ένα κακόγουστο πανηγυράκι, όπως τα λέγαμε και το Σάββατο.

Ο Άγιος Παΐσιος, όμως, που θέλησε να τιμήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, δεν είχε καμιά σχέση με κοσμικότητες, πολυτελή δείπνα και εμπορικές συναλλαγές. Μπράβο του όμως! Και τα τυροκομεία και τους στάβλους στη Βελλά και τις εμπορικές επιδόσεις του στην ανακύκλωση ευλόγησε ο Πατριάρχης και την ευχή του εξέφρασε κι άλλοι Μητροπολίτες να μιμηθούν τον κ. Μάξιμο!

Αλλά και χαλί Μετσοβίτικο δώρο από τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, που το άπλωσε κιόλας για να δει την πραμάτεια ο κ. Βαρθολομαίος κι άλλα τέτοια γραφικά, χωρίς κανένα σεβασμό προς τον ύψιστο θεσμό του Γένους που εκπροσωπεί! ΑΥΤΑ θα μείνουν να θυμούνται οι πιστοί από την Πατριαρχική επίσκεψη στα Γιάννινα. Ούτε μια κουβέντα για τη Σχολή Βελλάς που έκλεισε, μια ευχή να ξαναλειτουργήσει, αλλά πολλές ευχές για να έχει καλές σοδειές και πωλήσεις ο επιχειρηματίας Μητροπολίτης! Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι η παρότρυνση προς άλλους Μητροπολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Μαξίμου, ήταν μια φιλοφρόνηση του φιλοξενουμένου προς τον οικοδεσπότη, αλλά δυστυχώς δεν ήταν.

Το εννοούσε ο Πατριάρχης. Οπότε φρονούμε ότι πρέπει να αποσταλεί πάραυτα «φιρμάνι» προς όλους, να ξεκινήσουν τη δράση χωρίς καθυστέρηση.

Το... «ή παπάς - παπάς ή ζευγάς - ζευγάς», δεν ισχύει στις ημέρες μας. Και για να είμαστε δίκαιοι, ο πιο σοβαρός και αξιοπρεπής ήταν ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ.