Οι… κολοτούμπες ενός «λαοπρόβλητου» ηγέτη!

on .

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τις εκλογές και τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. και με δεδομένο ότι από την αντιπολίτευση ζητείται καθημερινά να προσδιοριστεί χρόνος εκλογών, θεώρησα σκόπιμο να υπενθυμίσω στους αναγνώστες του «Π.Λ.» μια σειρά από περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα καθημερινά διαδραματίστηκαν στην πολιτική αρένα -κατά καιρούς- με πρωταγωνιστή, ποιόν άλλον βέβαια από τον λαοπρόβλητο ηγέτη της αριστεράς με τις κολοτούμπες του. Παρενθετικά αναφερόμενοι στο σήμερα -με τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές- άρχισε μια άνευ προηγουμένου παροχολογία που και ο πλέον αδαής δεν μπορεί να πιστέψει.

Οι… κολοτούμπες

Προεκλογικά στις 29-4-12 στο Ζάππειο είχε πεί: «Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου και καταγγελία της δανειακής σύμβασης…».    

Λίγα χρόνια αργότερα υποκύπτοντας στις έξωθεν πιέσεις των δανειστών, έγινε πειθήνιο όργανό  τους με ότι αυτό συνεπάγονταν!  Αργότερα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ θα δηλώσει: «Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής…». Αυτά δεν τον εμπόδισαν στη συνέχεια να στέκει σούζα στην  παρουσία της τρόικας, αλλά και στο άκουσμά  της!

Μια άλλη Τσιπριακή κολοτούμπα ήταν όταν σε ομιλία του σε μια επαρχιακή πόλη είπε το εξής: «Αντί να μειώσουμε το αφορολόγητο… ή και να το καταργήσουμε να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.λ.π.». Υποσχόταν τα πάντα χωρίς να δεσμεύεται και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε! Πιάστ’ αυγό και κούρευτο! 

Το παραμύθιασμα

Σε άλλη ομιλία του παραμυθιάζοντας το ακροατήριο με τα μπλά - μπλά, θα κάνει μια άλλη κολοτούμπα. Θα προτείνει με έμφαση: «Αντί για αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, να μπει φόρος εφοπλιστών σε καθένα από τα 4.000 πλοία τους…», ξεχνώντας ότι  μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το πρώτο που έκανε ήταν να αυξήσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 24%, τη μετάταξη βασικών τροφίμων από τον ΦΠΑ 13% στον ανώτερο συντελεστή, καταργώντας παράλληλα την έκπτωση φόρου 2% από την εφάπαξ καταβολή του! Παράλληλα δε –προσβάλλοντας την κοινή λογική- έκοψε  το ΕΚΑΣ και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Συνταξιούχων τους μοίρασε ΕΝΑ ΚΛΑΣΜΑ της 13ης σύνταξης για την οποία επαίρεται σήμερα με απύθμενο σθένος!

Τύφλα νάχουν οι οικονομολόγοι!

Στον εορτασμό της επετείου της  διετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα λεχθεί το αμίμητο: «Δεν είπαμε ψέματα, είχαμε αυταπάτες».  Αυτό και μόνο τα μαρτυρεί όλα! Με αυτά που είπε νόμισε ότι καθάρισε. Όχι όμως. Δεν μας είπε ποιος θα πλήρωνε το… μάρμαρο για τη ζημιά που προξένησε στη χώρα μας η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της Αριστεράς  που έχει υποδηλώσει τη χώρα και την Εθνική Κυριαρχία της! Αυτός που θα έδιωχνε τη Μέρκελ, την τρόικα και όλους τους καπιταλιστές, έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στο επαίσχυντο Μνημόνιο θάβοντας την κοινωνία!

Επίδειξη… πυγμής!

Σε κάποια άλλη φάση -παριστάνοντας τον κόκορα- είχε πει το εξής αμίμητο…  «Αν ο Τόμσεν έχει διαφορετική άποψη, ας πάει να την εφαρμόσει στην πατρίδα του τη Δανία και όχι στην Ελλάδα…»!

     Σε  ολόκληρο το διάστημα της διακυβέρνησης από τον λαοπρόβλητο ηγέτη, τόσον αυτός όσον και οι υπουργοί του δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό  με ανεφάρμοστες υποσχέσεις. Όλοι τους είχαν την ικανότητα να κάνουν το μαύρο άσπρο… Περιπτώσεις ατελείωτες… Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα αύξαναν τον κατώτατο μισθό, θα…   θα …  όλα μπαρούφες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Σε ομιλία του στο Σύνταγμα το 2018  ο λαοπρόβλητος θα παραδεχθεί –κάπως αργά για δάκρυα- ότι η κυβέρνησή του αναγκάστηκε σε ένα δύσκολο συμβιβασμό. «…Κάναμε, είπε, ένα βήμα πίσω για να μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά….». Και εδώ στην πρωτεύουσα ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο!

Συνεχίζοντας θα παραμυθιάσει το πλήθος με άλλο ένα φανταστικό παραμύθι: «Για πρώτη φορά σταματήσαμε το πάρτι της ρεμούλας, της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος!» Και να! το χειροκρότημα των κουτόφραγκων!

Συνδρομή στη νόσο του κορονοϊού

Θέλοντας  σε κάποια φάση αναλαμπής  -και μπροστά στην κατακραυγή για την αδρανή του στάση- να συνδράμει στην προσπάθεια αναχαίτησης της λαίλαπας της νόσου του κορονοϊού -πέραν της αρνησικυρίας για εμβολιασμό του λαού- ζήτησε με ανάλογη έμφαση να δοθεί η πατέντα του εμβολίου για να κατασκευάζεται στην Ελλάδα!

Σήμερα καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας -που ο ίδιος ψήφισε - και διαφημίζει την Ισπανία και την Πορτογαλία όπου σ’ αυτές το  ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του  ανέφερε ότι: «η ρήτρα αναπροσαρμογής που χρεώνει η ΔΕΗ είναι παράλογη και παράνομη», ξεχνώντας  ότι η ρήτρα ίσχυε καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019).

Αυτή εν ολίγοις είναι η πορεία και η συμπεριφορά του λαοπρόβλητου του οποίου η παραμονή στην εξουσία -σύμφωνα με άρθρο πασίγνωστης δημοσιογράφου- έγραψε πραγματικά ιστορία, πλαισιωμένη με μαργαριτάρια, ιδεοληψίες, κολοτούμπες και ανασφάλειες. Τα ήξεις - αφίξεις της πολιτικής του, οι προδοσίες, οι αυταπάτες και οι διχαστικές προτροπές σημάδεψαν τις καταστροφικές επιλογές του. 

Με το σβήσιμο του Τσε Γκεβάρα ήλθε να τον διαδεχτεί ο Πινόκιο της  Αριστεράς πολιτικής Ιστορίας του τόπου. Από πρόεδρος δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων και ένα από τα ηγετικά στελέχη των καταληψιών, γίνεται ο νεώτερος πρωθυπουργός της Ελλάδος!

  Εξέχον υπουργός της Κυβέρνησής του θα πει το αμίμητο: «Μην πυροβολείτε τον πρωθυπουργό. Είναι νέος 40 ετών και άπειρος…» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός. Πειράματα στου Κασιδιάρη το κεφάλι.

Και όπως γράφει γνωστός δημοσιογράφος στα ΝΕΑ -με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή: «Αν ο Τσίπρας πιστεύει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί του θα πάψουν να θυμούνται τα κατορθώματά του, αν εκτιμά ότι οι πολίτες ξέχασαν την περιπέτεια της χώρας στα χέρια του και σήμερα είναι έτοιμοι να ξαναπιστέψουν τα λόγια του, είναι βαθιά νυχτωμένος!»