Οικονομικά ανοίγματα…

on .

 - Μου φαίνεται Μήτσο, πως τελευταία, κάνεις μεγάλα… «οικονομικά ανοίγματα», παρά τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε! Επιδεικνύεις «επενδυτικό θάρρος», μεγαλύτερο από τις δυνάμεις σου!

Μόλις έριξες στο ρεζερβουάρ… 39 ευρώ βενζίνη, από την κρατική επιδότηση, ξεσάλωσες…

Βόλτες με το αυτοκίνητο, μέχρι και για τσιγάρα πήγες στο περίπτερο, εποχούμενος!

Εκτός αν έχεις… άδηλους πόρους και δεν τους ξέρουμε!

Προχτές με τον καύσωνα, κατέβασες ένα σούπερ-ψυγείο, εκμεταλλευόμενος το ενεργειακό πρόγραμμα της κυβέρνησης! Τίποτε δεν σου ξεφεύγει… 

- Πόσα ακούμπησες γι’ αυτό το… ηλεκτρικό θηρίο;

- Αυτό Θύμιο μου, είναι πανάκριβο, αμερικανικής τεχνολογίας! Κάνει 2000 ευρώ, αλλά με την κρατική επιδότηση μου στοίχισε 1500 ευρώ!

- Έδωσες δηλαδή 3 συντάξεις μαζεμένες, μπράβο σου!

- Ναι αλλά θα… κερδίσω περίπου 120 ευρώ το χρόνο σε ρεύμα! Καίει λιγότερο απ΄ το παλιό! 10 ευρώ το μήνα κέρδος απ’ τη ΔΕΗ, λένε… 

- Καλά βρε Μήτσο και τι θα βάλεις μέσα σ’ αυτό το ψυγείο; Τις… παντόφλες σου ή τις πιτζάμες, για να είναι δροσερές; Γιατί από τρόφιμα και φρούτα, δεν βλέπω να βάζεις τίποτε μέσα, με τέτοια ακρίβεια!

Τα τυριά έχουν ξεφύγει εντελώς, τα φρούτα επίσης! Εκείνα τα καρπούζια, που κάποτε τα αγόραζες δύο – δύο, απ’ την καρότσα του… Τρικαλινού αγρότη, τώρα δεν πιάνονται! Και τώρα περιορίζεσαι να το αγοράζεις… φέτα – φέτα! Φωτιά η τιμή του, όχι και τόσο… κόκκινο μέσα!

- Α, εσύ βλέπω Μήτσο, παρήγγειλες και αιρκοντίσιον! Κι αυτό με επιδότηση; 

- Όχι Θύμιο, αυτό το πήρα με… δάνειο από την τράπεζα, βάζοντας… υποθήκη το σπίτι μου!

- Μήτσο μου, σε βλέπω σύντομα, να σου γίνεται… έξωση, καθώς δεν θα έχεις να πληρώσεις τις δόσεις και έχει και πολύ καύσωνα, ρε γαμώτο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.