Δούναι και Λαβείν!

on .

Για πού το’ βαλες βρε Μήτσο, με το στυλό και το ντοσιέ στο χέρι, μεγάλος άνθρωπος, λες και είσαι μαθητούδι, που πηγαίνει στο απογευματινό φροντιστήριο! Τι μου θύμισες τώρα… Θυμάμαι, πως και οι δυο μας, προ… αμνημονεύτων χρόνων, πηγαίναμε με το τετράδιο στο φροντιστήριο Αγγλικών, αλλά δεν μάθαμε τίποτε, παρά μόνο τη λέξη… yes! (και το “yes… σε όλα”, δεν είναι και ό,τι καλύτερο!)

Για πες μου λοιπόν, πού πηγαίνεις; Θύμιο μου, αν δεν έχεις τελειώσει το… οικονομικό πανεπιστήμιο, δεν βγάζεις άκρη με τις πληρωμές της ΔΕΗ! Τι πληρώνεις, πού τα δίνεις, ποιος τα παίρνει και τελικά, ποια εταιρία… σε γυροφέρνει! Δεν βγάζεις άκρη σου λέω… Γι’ αυτό θα πάω στην κωμόπολη, σε… επιμορφωτικό σεμινάριο, να τα εμπεδώσω καλά, γιατί αυτός ο Ευαγγελάτος με μπερδεύει!

Οι επιστροφές των αναδρομικών της ΔΕΗ, λένε πως θα είναι από 18 έως 600 ευρώ! (μεγάλο το «άνοιγμα» πολύ μεγάλο το φάρδος!) Μην αγωνιάς Μήτσο, εμείς θα είμαστε… 18άρηδες και ευχαριστημένος να είσαι! Πάντως Θύμιο, μέχρι το καλοκαίρι έχουμε «λαμβάνειν» αρκετά χρήματα…

Λίγα από την επιδότηση… της βενζίνης, λίγα από τη γενναιόδωρη ΔΕΗ, μια επίσκεψη… στη λαϊκή, θα είναι ανώδυνη! Μήτσο είπες, πως τώρα έχουμε να… λάβουμε. Υπολόγισες όμως, τι έχουμε… να δώσουμε; Αν στα απαριθμήσω, φοβάμαι μην αρρωστήσεις και ο γιατρός του κέντρου Υγείας απουσιάζει, γιατί πήγε για… μετεκπαίδευση στον κορωνοϊό, που περιμένουμε το… φθινόπωρο! Πάλι τα ίδια Θύμιο; Αρκετά με χρέη, πολέμους και ιούς! Αλλά τελευταία ο Μπουρλά δεν ακούγεται! Μιλάει όμως ο δικός μας Σωτήρης, για «νέο κύμα» φθινοπωρινό! Φαντάζεσαι τη δυστυχία μας… Με… 4 δόσεις, να μας πιάσει ο κορονοϊός και να τον περάσουμε στο… σκοτάδι, χωρίς ρεύμα! Του κυρίου ΔΕΗ…θώμεν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.