Η μοναδική λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία…

on .

Ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, σχεδόν επί δυόμισι μήνες και δυστυχώς, με αμείωτους ρυθμούς. Ούτε καν τη θυσία και την Ανάσταση του Κυρίου δεν σεβάστηκε ο επιτιθέμενος, με ολιγοήμερη έστω διακοπή των εχθροπραξιών. Κάθε άνθρωπος, με κοινή λογική, διερωτάται πού θα πάει αυτή η ιστορία;

Θα τελειώσει δηλαδή μόνον όταν δε θα υπάρχει στην Ουκρανία ούτε μια πέτρα επάνω στην άλλη για να γκρεμιστεί και ούτε μια σταγόνα άλλου αίματος για να χυθεί; Το ίδιο αίμα, κόκκινο, που πονά εξ ίσου, χύνεται φυσικά και από τους επιτιθέμενους, αλλά υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δυο περιπτώσεων. Οι Ουκρανοί χύνουν το αίμα τους για το δίκιο τους, για την τιμή και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους και όπως είχε πει ο σοφός στρατηγός Μακρυγιάννης, «ο αδύνατος έχει του Θεού τη δύναμη εις το δίκιο του». Ο ανηλεής πόλεμος, ο οποίος διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, δε θα έπρεπε καν να έχει αρχίσει. Δεν γνωρίζω την πραγματική αιτία αυτού του πολέμου, αλλά όποια και αν είναι, πιστεύω ότι πάντα θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση καλλίτερη από τον πόλεμο. κανένας πόλεμος δεν είναι καλλίτερος, ακόμη και από τη χειρότερη ειρήνη. Από τα ΜΜΕ ακούσαμε ότι η Ρωσία προκάλεσε αυτό τον πόλεμο για να αποτρέψει την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Δε νομίζω να ισχύει αυτό.

Δεν έχει το δικαίωμα κάθε ανεξάρτητη χώρα να καθορίζει την πορεία και τις τύχες της; Μην ξεχνάμε ότι οι δυο εμπόλεμες σήμερα χώρες, ανήκαν κάποτε, μαζί με τόσες άλλες Ανατολικές (χώρες), στον ίδιο Συνασπισμό. Στη ζωή, «τα πάντα ρει», όπως είπε ο Ηράκλειτος, το 500 π.Χ.. Εξάλλου, δε θα ήταν η Ουκρανία η μόνη γειτονική στη Ρωσία χώρα, η οποία θα ανήκε στο ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι πολλές λύσεις θα μπορούσαν να έχουν εξευρεθεί, με βάση την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη. Με τα μέχρι σήμερα γνωστά αποτελέσματα του Ρωσό-Ουκρανικού πολέμου, είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος να πιστεύει ότι δόθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν, η καλλίτερη λύση; Μπορεί να θεωρηθεί καλή μια λύση, η οποία συνεπάγεται την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών;

Για το μέγα πρόβλημα του πολέμου στην Ουκρανία σήμερα, μια και μοναδική λύση υπάρχει: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. Τη λύση αυτή, πρέπει να τη δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν και μάλιστα το δυνατόν γρηγορότερο, γιατί κάθε στιγμή που περνά, συνεπάγεται και νέες απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Δεν είναι υποτιμητικό, αντίθετα είναι φρόνιμο και γενναίο, εκ μέρους του ηγέτη μιας μεγάλης χώρας και μάλιστα Χριστιανικής, το να αναγνωρίσει το λάθος και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Μια μεγάλη Χριστιανική χώρα, η οποία έχει γεννήσει Αγίους, αλλά και μεγάλους πνευματικούς ανθρώπους, γνωστούς σ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Λ. Τολστόι, ο Ντοστογιέφσκι και άλλοι, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καταφύγει σε πολεμική λύση. Η Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, είχε χρέος να ταχθεί, από την αρχή, κατά του πολέμου, εναντίον της Ορθόδοξης επίσης Ουκρανίας. Ο παγκοσμίου φήμης Ρώσος συγγραφέας Λ. Τολστόι (1828-1910), όταν ανακάλυψε το πραγματικό νόημα της ζωής, μεταστράφηκε στο Χριστιανισμό, κι έγινε μέγας Χριστιανός. Στο βιβλίο του «Η Ανάσταση», ο Τολστόι γράφει: «Αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν τις εντολές του Ευαγγελίου, θα εύρισκαν την πραγματική ευτυχία».

Ο άλλος μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Ντοστογιέφσκι (1821-1881), γράφει στο βιβλίο του «Αδελφοί Καραμαζώφ»: «Όπου απουσιάζει ο Θεός, τα πάντα επιτρέπονται». Μήπως απουσιάζει από τη σημερινή Ρωσία ο Θεός; Το βέβαιο είναι πάντως, ότι ο Θεός δεν εμπαίζεται και αμείβει τα άτομα, αλλά και τους λαούς, ανάλογα με τα έργα τους.