Ο πλούτος… των άλλων!

on .

● Τελικά, φαίνεται πως ο νεοέλληνας είναι ένας… ακουστικός τύπος! Ακούει πολύ περισσότερο και διαβάζει λιγότερο… (μερικοί έως και καθόλου!) Γι’ αυτό και οι πληροφορίες του είναι, συνήθως,… εξ ακοής!

Ακούει μετά προσοχής, ό,τι γαργαλιστικό και ξεχνάει έτσι τα δικά του προβλήματα! Τελευταία, τον απασχόλησε έντονα η υπόθεση Πισπιρίγκου, τα άκουσε όλα και δεν ήταν λίγα! Ακούει επίσης και άλλα θέματα, κυρίως οικονομικού περιεχομένου! Ξέρετε πόσο εύκολα ξεχνάει… τη φτώχεια του ο Έλληνας, όταν ασχολείται με… τον πλούτο των άλλων! Γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τα μυθικά ποσά των τριών πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο! Ποιος κατέχει την πρώτη θέση, ποιος τη δεύτερη και ποιος της τρίτη! Ο ίδιος βέβαια, βρίσκεται… στην εσχατιά της αφραγκιάς! Γιατί όμως, «νοιάζεται» για τον πλούτο των άλλων; Μα για να ξεχνάει τα δικά του προβλήματα! Και οι Έλληνες έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα»! Άλλοι είναι οπαδοί του ΜΑΣΚ, άλλοι του ΜΠΕΖΟΣ, άλλοι του ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ! Ο ΜΑΣΚ, πρώτος δισεκατομμυριούχος, έχει… ένα άγχος, γιατί νιώθει την ανάσα των άλλων δύο! (Μέγα πρόβλημα…)

Ο ΜΠΕΖΟΣ έχει… κατοχυρώσει τη δεύτερη οικονομική θέση! Και ο Μπίλ Τρίτος και… καταϊδρωμένος! Μια μεγάλη μερίδα, που «άκουσαν» τα καλύτερα για τον ΜΑΣΚ, τον παραδέχονται! Είναι αυτοδημιούργητος, λένε, δούλεψε… σκληρά στη ζωή του και αυτό αποτυπώνεται στις… ρυτίδες του προσώπου του! Άλλοι Έλληνες οπαδοί του ΜΠΕΖΟΣ, δεν έχουν λόγια… Υπήρξε… εργατικός και πέτυχε αυτό το οικονομικό θαύμα! «Δούλευε»… πολύ κόσμο! Ενώ όσοι συμπαθούν τον Μπιλ, δήλωσαν, πως ανέβηκε τόσο ψηλά οικονομικά, γιατί μετρούσε… και τα ψιλά, κάνοντας καλή διαχείριση των οικονομικών του! Και δικαίως βρίσκεται στο τρίτο σκαλί του βάθρου! Αυτά, λοιπόν, τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη ακούει ο Έλληνας και χαίρεται σαν να είναι δικά του! Και έτσι ξεχνάει τη… ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος, την ακρίβεια και την οικονομική του ανεπάρκεια! Και με το λαμπάκι του αυτοκινήτου αναμμένο, πηγαίνει στο βενζινάδικο, για την επιδότηση καυσίμων! (40 ευρώ για τρείς μήνες!) ΜΑΣΚ, ΜΠΕΖΟΣ και ΜΠΙΛ,… βοηθήστε μας γιατί χανόμαστε!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.