Η πρόκληση με τις διπλές συντάξεις στην αυτοδιοίκηση

on .

 ΕΙΝΑΙ από τις ειδήσεις που προκαλούν και εξοργίζουν. Με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγου, αποφάσισε να χορηγείται διπλή σύνταξη στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και μάλιστα να τους δοθούν και αναδρομικά, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ! Αφορά πάνω από 1.200 δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων και διορισμένους νομάρχες, εκ των οποίων όσων το αίτημα είχε απορριφθεί μπορούν να ζητήσουν επανεξέταση για να δικαιωθούν!

Δε φτάνει βλέπετε η διαφθορά στην οποία είναι βυθισμένοι πολλοί εξ αυτών και έχουν πλουτίσει «υπηρετώντας» το λαό, θα τους χρυσοπληρώσουμε κι από πάνω! ΤΟ πιό περίεργο είναι που η απόφαση δημοσιοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη και ενώ μιά ημέρα νωρίτερα πήγε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, δεν συμπεριελήφθη ως διάταξη η υφυπουργική απόφαση.

Πρόκειται για αισχίστου είδους ρουσφέτι προς τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, επίθεση στα ήδη λεηλατημένα κρατικά ταμεία και μάλιστα χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση! Αυτό Μεγαλοβδομαδιάτικα, που οι πολίτες έψαχναν να βρουν τρόπους να γιορτάσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια το Πάσχα, θεωρείται ως χονδροειδής αδιαφορία για τους πολλούς και «εξυπηρέτηση» σε λίγους εκλεκτούς που ίσως μπορούν να δώσουν αγώνα υπέρ της κυβερνητικής παράταξης.

ΕΙΝΑΙ δε ιταμή πρόκληση την ώρα που η ακρίβεια ισοπεδώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις κι όταν μάλιστα το ίδιο υπουργείο εξευτελίζει τις χήρες, στις οποίες αρνείται τη διπλή σύνταξη ή χήρες αστυνομικών και στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον ταλαιπωρούνται. Χειρότερα ακόμη, που εκκρεμούν τριακόσιες και πλέον χιλιάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση, αλλά βρήκε το χρόνο ο υφυπουργός- χωρίς απόφαση της Βουλής- να εκδόσει εγκύκλιο για τη διπλή συνταξιοδότηση και τα ...αναδρομικά αιρετών, μην τυχόν και τους χάσει από «πελάτες».

Έτσι, χωρίς να του το ζητήσει κανένας ή να έχει προηγηθεί κάποιου είδους διαβούλευση, από αυτές στις οποίες αρέσκονται να επιδίδονται τελευταίως και για «ψύλλου πήδημα». ΚΑΙ εν πάση περιπτώσει ένας υφυπουργός πήρε μιά απόφαση. Δεν ελέγχεται από τον προϊστάμενό του υπουργό; Μετά το σάλο που προκλήθηκε, δεν ενδιαφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να μάθει τι είναι πάλι αυτή η βλακεία;

Όχι και πιστεύουμε πως ήταν σε γνώση τους, αφήνοντας τον υφυπουργό να φάει το βρίσιμο από τους πολίτες και «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Άλλωστε έτσι γίνεται πάντοτε, κάποιος κάνει το «λαγό», γνωρίζοντας ότι οι πολίτες θα το... εμπεδώσουν ή πως δε θα ασχοληθούν, έχοντας ένα σωρό από προβλήματα να αντιμετωπίσουν και τα οποία ημέρα με την ημέρα γιγαντώνονται. ΜΕ κάτι τέτοια όμως η κυβέρνηση γίνεται αναξιόπιστη, με την οργή των δεινοπαθούντων γηγενών να κορυφώνεται, διαπιστώνοντες ότι συγκεκριμένες ομάδες ευνοούνται και για άλλους, τους περισσότερους, η ισονομία και ισοπολιτεία παραμένει όνειρο.

Ειδικότερα οι νέοι, που καταδικάζονται στην ανεργία, στη «μερική» απασχόληση και στον ξενιτεμό, δε συγχωρούν για κανένα λόγο τέτοιες μεθόδους που προσδιορίζονται ως φαύλες. Δεν έχει καμιά σημασία αν στις περίφημες δημοσκοπήσεις- πλην όμως αναξιόπιστες για τους πολίτες- πρωτοπορεί η ΝΔ.

Στη συνείδηση πολλών καταγράφεται ως η κυβέρνηση που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, που επέτρεψε οι τιμές του ηλεκτρικού να εκτοξευτούν στα ύψη, μαζί με εκείνες των καυσίμων και των τροφίμων. ΚΑΙ όλα αυτά προτού ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή των Ρώσων. Το τονίζουμε διότι η κυβέρνηση τον επικαλείται ως την αιτία των αυξήσεων και όλων των δεινών, όπως λίγο νωρίτερα με την πανδημία του κορωνοϊού και πιό πριν την οικονομική κρίση. Για τις ευθύνες των κυβερνήσεων ούτε λόγος, με αυτές να μετατίθενται στις πλάτες των δυστυχούντων και ανήμπορων (;) να αντιδράσουν Ελλήνων. Αλλά καλά κάνουν! Αφού μας γονάτισαν με τρομολαγνικά μηνύματα κυρίως από την τηλεόραση, έσπειραν τον πανικό και την αβεβαιότητα και εμείς όλοι δεχόμαστε όσα μας λένε και ανεχόμαστε τις αθλιότητες, οι εξουσιαστές κάνουν ό,τι θέλουν. Κι αν παρ ελπίδα κάποιος διαφωνήσει, τον βαφτίζουν «υπονομευτή» μιας δήθεν εθνικής προσπάθειας (ποιάς;) και τον απαξιώνουν!