Η χαριστική βολή σε οικονομία και Υγεία

on .

ΕΒΔΟΜΑΔΑ των Παθών κυριολεκτικώς και μεταφορικώς για τους πολίτες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις εν γένει. Πάθη διαρκείας θα λέγαμε και ένας Γολγοθάς ατέλειωτος. Έλλειψη ρευστότητας, ακρίβεια, αβεβαιότητα, η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει κι ας έχουν υποβαθμίσει τις συνέπειές της κυβέρνηση και ειδικοί, για τα πρόσκαιρα οφέλη της δήθεν επιστροφής στην «κανονικότητα», με την «αναστολή» όλων των μέτρων για το προσεχές τετράμηνο! Έχουν δε το θράσος να μας λένε από τώρα για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο, που όπως εκτιμούν θα υποστούμε τις συνέπειες!!!
ΔΕΝ έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πομπωδώς τη Μ. Τετάρτη την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Μαΐου! Πανηγυρίζει, αλλά για ποιό επίτευγμα και παροχή; Αυτά τα χρήματα καλούνται να τα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ήδη είναι γονατισμένοι. Όχι πως η αμοιβή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι ικανοποιητική, αλλά αν σκόπευε κάποιος να προσλάβει έναν- δυό επιπλέον υπαλλήλους, τώρα παραιτείται της ιδέας και δεδομένου ότι στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλονται δώρα και επιδόματα που στο δημόσιο έχουν καταργηθεί!
ΑΝ πράγματι η κυβέρνηση νοιάζονταν για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αποδοχών, ας στήριζε τις επιχειρήσεις επιδοτώντας την εργασία και όχι την ανεργία. Αν την ενδιέφερε το βιοτικό επίπεδο πολλών, ας έδινε αύξηση στις κατώτατες συντάξεις και ας μείωνε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και των καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Για αυτούς και πολλούς ακόμη λόγους δεν υιοθετούμε το ανεδαφικό κυβερνητικό success story, που εξυπηρετεί πρόσκαιρες επικοινωνιακές τακτικές. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο (και) σε νέα οικονομική- κοινωνική κρίση.
Καλή Ανάσταση!